Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Нису у питању бројке, СНС се не плаши ничега

0

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да питање парламентарне већине није питање бројки и математике, већ питање политичке подршке новој влади.

Стефановић је на ТВ Војводина, говорећи о састанку председника Србије и СНС Александра Вучића и посланичке групе СНС, рекао да се није радило, нити се ради о томе да ли ће бити математичке већине за изгласавање владе коју би на предлог Вучића водила Ана Брнабић.

Након састанка председника Србије и лидера СНС Александра Вучића са посланицима СНС о подршки Ани Брнабић, потпредседница странке Марија Обрадовић је навела да ће се до четвртка разматрати да ли владајућа коалиција има потребну већину од 128 посланика који ће у парламенту гласати “за“.

„Овде се није радило о математичкој већини, овде је питање да ли на посланичкој листи која је освојила натполовичну већину имамо подршку за нови мандат и наставак политике коју смо водили до сада. Ако немамо ту подршку, бесмислено је тражити било где. После ових разговора сигуран сам да наши посланици разумеју све разлоге за Вучићеву одлуку и хоће да је подрже јер знају да води бољитку Србије“, казао је Стефановић.

Он је одговарајући на питања одбацио спекулације да је све „некаква припрема терена“ за ванредне парламентране изборе и подвукао да је реч о разговору са људима од којих се очекује јасна подршка, али и поручио да се „СНС не плаши ничега“.

Упитан зашто је Ана Брнабић добар избор за новог премијера, Стефановић је казао да је као министарка државне управе и локалне самоуправе она била „тимски везни играч“ који је учествовао на како је рекао, многим важним пољима из области економије који су утицали на финансијску стабилност земље.

Коментаришући да ли ће најава лидера Јединствене Србије Драгана Марковића да неће гласати за избор Ане Брнабић утицати на учешће те странке у владајућој коалицији, Стефановић је казао да ће се тек после дана за гласање видети „ко искрено подржава владу а ко не“.

Он је навео и да до сада није видео ниједан званичан предлог СПС-а о кандидатима те странке за министре нове владе.

„Није на мени да просуђујем о томе. Ми се као СНС нисмо мешали у то ко ће бити кандидат других партија већ ко ће бити део тима који ће моћи да допринесе заједничком послу“, рекао је потпредседник напредњака.

Стефановић је додао и да прича о нејединству унутар владајуће коалиције око подршке Ани Брнабић није припрема терена за ванредне парламентарне изборе као и да је у вези са својом будућношћу у новој влади, спреман да служи својој земљи ако је то потребно.

Посланици Српске напредне странке (СНС) једногласно су раније данас подржали предлог председника Србије Александра Вучића да нова премијерка буде Ана Брнабић. Према речима функционерке СНС-а Марије Обрадовић, иако је било различитих ставова у дијалогу Вучића и посланика те странке, свих 100 посланика колико је присуствовало данашњем састанку у седишту СНС-а, једногласно је подржало његов предлог.