ЛЕШ ПРЕКРИВЕН МОДРИЦАМА: После СМС против Вучића умро у затворској лудници

6

Милорад Николић (45) из Црвенке, који је био смештен у Специјалној затворској болници због наводног угрожавања сигурности некадашњег премијера Александра Вучића и министра полиције Небојше Стефановића, сахрањен је јуче.

ЦРВЕНКА – Милорад Николић (45) из Црвенке, који је ухапшен због угрожавања сигурности Александра Вучића и Небојше Стефановића, а који је потом преминуо 14. јуна у затворској болници, сахрањен је јуче на гробљу у свом родном месту.

На вечни починак Милорада је у белом ковчегу испратила породица, рођаци и многобројни пријатељи. Свакоме од њих на лицу се видела бол, али и горчина јер се опраштају од човека за кога кажу да никоме ништа нажао није учинио.

 

Подсетимо, Николић је ухапшен 14. децембра 2016. под оптужбом да је угрозио сигурност премијера Александра Вучића и министра полиције Небојше Стефановића тако што је пријатељу послао неколико СМС порука. Недељу дана касније пребачен је у затвор у Београду, где је 14. јуна преминуо. Званично, услед престанка рада срца.

Говор

Непосредно пре сахране кратким говором окупљенима се обратио Милорадов брат Драган, који је нагласио да му је брат био невин затворен.

– Нашег Милорада су неправедно затворили, дрогирали, тукли и на крају убили. Знао је да се жив неће вратити. И поред тога, говорио ми је да свима опрашта и да чувам своју децу. Тражио је да његове органе дамо другима и тачно навео место где да га сахранимо. Они који су га убили преварили су се – Милорадова дела говоре о њему и сада живе. Милорад је био наш понос и научио нас је да живимо праведно – рекао је брат Драган Николић и додао да је више пута покушавао да сазна зашто му је брат затворен, али да до одговора до данас није дошао.

Пре него што је ковчег са Милорадовим телом спуштен у раку, несрећна мајка Драга зајаукала је од бола.

– Сине мој лепи, како ће мајка без тебе! Убише те, сине, јер твој дух нису могли да сломе – понављала је сломљена од бола мајка несрећног Милорада.

Након сахране, породица Николић скупила је снагу да поразговара са екипом Курира на гробљу. У том разговору Драган нам је напоменуо да сумња да су његовог брата тукли у затвору.

– Желео сам да се опростим од брата и да га видим последњи пут. Када сам отворио сандук са Милорадовим телом, шокирало ме је што су се на његовој глави виделе модрице. Имао је масницу на челу, око очију и на носу и по рукама! Сумњам да су га, поред тога што су га све време дрогирали лековима, и физички малтретирали – каже за Курир Драган Николић.

 
Дијагноза

Он додаје да се неће зауставити и да ће тражити правду за смрт свог брата.
– Милорад није био осуђен, постојала је оптужба која није била доказана. На првом вештачењу откривена му је параноидна шизофренија, на другом се његово стање поправило, али нису скинули дијагнозу. После другог вештачења стручњаци су рекли да би он могао да настави нормалан живот уз терапију лековима. Међутим, тужилац је тражио супервештачење, које је било 2. јуна, а резултати још увек нису стигли – каже брат.

Према његовим речима, Милорада је до слободе делило само неколико дана.

– Ускоро је требало да му истекне притвор и да га пусте кући. Али очигледно некоме није није одговарало да Милорад буде на слободи – додао је Николић.

Брат открива
МИЛОРАДУ ПРЕТИЛИ

Драган Николић открива да је његовом брату Милораду прећено порукама више година уназад, пре хапшења.

– Милорад је добијао разне поруке. Претили су му да ће му побити братанце, да ће му убити мајку. Он је гледао да заштити и моју децу и нашу маму. Ни данас ми није јасно зашто је добијао те претње јер он није хтео о томе детаљно да прича – каже брат.

 • perungromovnik

  ДАБОГДА ЦРКЛИ И УСНИЈА И СЛИНА! СЕМЕ ИМ СЕ И ПЛЕМЕ ЗАТРЛО ДАБОГДА! Нека ти је вечити покој души мучениче! ОСВЕТА ЋЕ НАРОДНА БИТИ СТРАШНА ЈЕР НИЧИЈА ДО ЗОРЕ НЕ ГОРИ па НЕЋЕ НИ ЊИХОВА!

 • Оливер

  Да смо нормална земља ово би био довољан разлог за општи излазак на улице.Није Вучић крив МИ СМО ГОВНА! Вучић је рођени,патолошки лажов ми смо ти који смо криви,јер трпимо зло.

  • grebak grebić

   Тачно је да је то ЗЛО! То зло је народ изабрао или је народ ПРИХВАТИО. Не заслужујемо ми боље. Изабрали смо Комунизам под чизмом Швабе Амброза. Изабрали смо џелата Пенезића уместо оца Дражу. Изабрали смо кукавицу Ранковића уместо храброг Недића. Српски краљ нам није ваљао, Швапски цар и српски маршал нам је био ИДОЛ!
   СРПСКИ НАРОД ЈЕ ДЕЗОРИЈЕНТИСАН И НЕСПОПСОБАН ДА СЕ СНАЛАЗИ У САВРЕМЕНИМ РАЉАМА ЖИВОТА И САТАНИЗМА. Зто идемо у нови средњевековни мрак какав су нам наметнули Турци.

 • Soko Sokolov

  Ако је све ово истина, не могу ни да напишем како се осјећам!
  Ово је ужас!
  Не смијем даље.

 • Црни Ђорђе

  Нећу се бојати ни плашити зла и смрти али зло и смрт ће се плашити мене!
  ВУЧИЋУ ПЕ ДЕ РУ!

 • Jogi Ber

  не бојим се ја смрти и мучења, бојим се СРАМОТЕ и тога да укаљам образ !!!