КРВАВИ РАМАЗАН У ЛОНДОНУ: Нападач викао „Хоћу да убијам муслимане!“

6

Једна особа је погинула, а најмање десет људи је повређено кад је бели комби скренуо на тротоар и ударио у пешаке близу познате лондонске џамије у северном делу града, пише онлајн издање „Дејли мејла“. Ухапшена је једна особа повезана са несрећом, саопштила је британска полиција.

Возило је ударило у људе скренувши са пута Севен систерс, који се налази у близини џамије у Финсбeри парку, саопштила је полиција и навела да је реч о „великом инциденту“.

 

Полиција је такође објавила да је ухапшена једна особа повезана са несрећом и да су на лице места послате хитне службе. Према наводима очевидаца, у комбију било троје људи, од којих је двоје побегло. 

Возача комбија, 48-годишњег мушкарца, задржали су људи на лицу места, да би га потом полиција ухапсила. Он је одведен на психијатријски преглед, наводи британска новинска агенција.

Полиција је касније објавила да осим ухапшеног возача камиона других осумњичених нема.

Према речима сведока, возач комбија је узвикивао: „Хоћу да убијам муслимане!“

„Хтео је да побегне и викао је: ’Желим да убијам муслимане‘. Покушао је да се врати на главни пут, али сам успео да га оборим на земљу. Онда сам заједно с другим људима успео да га задржим док није дошла полиција“, испричао је сведок који се представио као Абдурахман. 

Очевици наводе да је у том подручју било доста људи јер се у џамији служила вечерња молитва поводом светог исламског празника Рамазана. 

Премијерка Тереза Меј рекла је да полиција овај догађај третира као „потенцијални терористички напад“. Она ће касније током дана одржати хитан састанак Владе.

Остатак текста прочитајте на: https://rs.sputniknews.com/vesti/201706191111614935-Engleska-britanija-kombi-pesaci-dzamija/

 • Маринко

  Помахнитали психопата који је спреман да погине за себе или породицу уместо:
  БЕЖИТЕ ИЗ МОЈЕ ЗЕМЉЕ или
  НЕ СИЛУЈТЕ НАШЕ ЋЕРКЕ или
  ДОСТА ВИШЕ ЛЕЛЕКА СА МИНАРЕТА…
  у Лондону, на очиглед целог света виче:
  ХОЋУ ДА УБИЈАМ МУСЛИМАНЕ…
  И после неко нормалан да се запита да ли је дотични заступао себе или своје газде психопате који су за крај цивилизације резервисали окшај муслимана и циониста…

  • моћни Ђоле Јанговић

   Викали су десет година то што им ти препоручујеш МаВе шешељугин гуслаВе и видели људи да је то свирање куурцу, управ’ овако како ви годинама кењате, курчите се , србујете и присрбљавате и у груди јуначке бусате. А балија све више, а земље све мање.
   „Не може се царство заслужити на миндерлук седећи, све дуван пушећи…“

   Ево ти једна гусларска коју ви вадикалци из дна душе мрзите. Тера на размишљање…:)))

 • VELIKI HRVOSER

  Шоу хахахахаха…оће цигојнери међусобно да се изрокају :-)))
  само нек буде мало чешће

 • Simerijanac

  Надам се да ће тога да буде све више и са једне и са друге стране.

  • Владица

   Питао сам се деведесетих,да ли ће икада да плате,за ово што нам раде…види како се полако враћа,са све већом жестином.

 • xyz

  Око за око, паста за зубе!