Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИМ СКУПОМ СЛОБОДАРИ ЗАПОЧЕЛИ КАМПАЊУ „Београд је Србија!“

0

Скупом пред препуном салом општине Нови Београд, Народни слободарски покрет је започео кампању за локалне изборе у Београду. Кампања „Београд је Србија!“ има за циљ да београдској, али и српској јавности укаже на потребу да Београд уз свој космополитски врати и епитет главног града и центра свих српских политичких, економских и културолошких процеса.

Лидер Слободара, Мирослав Паровић је присутнима указао да је Београд једино место на свету у коме живе Срби из свих крајева српског културног и цивилизацијског простора и да смо стога сви у обавези да уз понос што смо успели да као народ направимо град те величине и значаја у европским размерама, направимо Београд и местом које је поново покретач свих позитивних процеса у нашeм народу. „Ми као једна од малобројних политичких странака које немају седиште у Београду видимо анимозитете између престонице и остатка Србије, али за разлику од других ми не правимо на томе сепаратистичке политике, већ платформом Београд је Србија покушавамо да разлике смањимо.“, закључио је Паровић.

Представници партнерске организације Наш исток, Дамир Шимпрага и Миломир Тодоровић су присутнима поручили да још има оних људи који се нису предали и који желе да од Београда и Србије направе пристојно место за живот свих. Они су како је навео Шимпрага одлучили да заједно са НСП и другим организацијама раде на томе да нови људи коначно добију шансу.

Скупу су присуствовале и рукометне легенде Бранко Падежанин и Недељко Јовановић. Један од најбољих рукометаша света, Недељко Јовановић је поздравио скуп и рекао да је неопходно спорту вратити оно место које је некада имао, а да је најбољи начин за то улагање у школски и аматерски спорт јер је то начин да држава активно утиче на здравље народа.

Владан Глишић је истакао значај који народњачка политичка идеја има кроз историју нашег народа и навео да ће и кроз кампању Београд је Србија народњачка идеја наћи своје присталице и следбенике и у главном граду. Такође, у свом обраћању Глишић је изразио протест због одлуке да Ана Брнабић буде премијер Србије.

О култури, економији и свакодневним проблемима београђана присутнима су излагали још и функционери Слободара, Боривој Рашуо, Михаило Петровић, Бобан Радосављевић и Слободан Тешић.