Прочитај ми чланак

РОБРЕДО ИСПРОЗИВАО ЂОКОВИЋА: Надал је неколико светлосних година испред Новака!

0

Шпански тенисер Томи Робредо, својевремено пети играч света, издвојио је Рафаела Надала и Роџера Федерера од осталих играча на туру.

Робредо је изјавио да не постоји ‘велика четворка’, већ да посебну групу треба да чине само Федерер и Надал.

‘Не могу да кажем да постоји ‘велика четворка’, већ су у питању само двојица, пошто су, по мом мишљењу, Надал и Федерер су на другом нивоу. Када говорите о њима, то је као о другој димензији. Рафа је освојио Ролан Гарос, Монте Карло и Барселону по 10 пута. То је лако изговорити, али када промислите, звучи страшно. Морамо захвалити Рафи што је тенис толико популаран. Федерер не игра шест месеци, а његова опрема и даље буде најпродаванија. Њих двојица су чудовишта’, рекао је Робредо.

Он је озјавио да је, по свему што је учинио у каријери, Надал далеко испред Новака Ђоковића.

‘Иако је Мари број 1 и феномен, Надал је икона овог спорта због свега што је постигао – година у врху, Гренд слем титула, Мастерс трофеја, медијске популарности, аутограма. Ако га упоредите са Ђоковићем, који је такође био први на АТП листи, светлосним годинама је испред. То је моје мишљење’.

Шпанац је истакао да актуелна генерација тенисера има добре наследнике.

‘Кирјос је ‘звер’ јер када му се игра, то чини на веома високом нивоу – сјајан је атлета, има добар став и веома је чврст. Можда му некада треба мало менталне стабилности, али биће све бољи. Зверев је константан и игра добро. То су млади момци који напорно раде. Прошло је неколико година од када смо их имали у том броју. У Шпанији у одлични Баутиста Агут и Карењо Буста’, рекао је Робредо.