Прочитај ми чланак

СПРЕМА СЕ ДА НАСЛЕДИ ДУЛИЋА Ружић се богато удао!

0

Дочекао и он важну функцију - Ружић добија екологију!

Нова Влада Србије која ће бити формирана до краја наредне недеље имаће и ново министарство, екологију – попут некадашњег министарства на чијем је челу био Оливер Дулић, а на чело тог министарства, доћиће потпредседник социјалиста Бранко Ружић.

Ружић, који је иначе, пружио Ани Брнабић подршку и док се само спекулисало да је у игри за премијера и честитао јој одмах по именовању за мандатара, оберучке је прихватио понуду да преузме ресор екологије.

– Из простог разлога што је план да се том министарству озбиљно приступи, што ће Влада Србије уложити озбиљан новац у ресор првенствено јер министарство за екологију има важну улогу у евроинтеграцијама, што и сам Ружић као некадашњи министар без портфеља задужен за европске интеграције јако добро зна. Такође, и јер има доста политичког искуства иза себе и може да се носи са том функцијом – каже наш извор.

Ружић је одлуку председника Вучића да Ану Брнабић предложи за новог мандтара прокоментарисао речима да то представља дубоко промишљен, државнички и политички одговоран потез.

– Потез који показује пре свега визију, широкогрудост и препознавање жеље оних који су власни да носе суверенитет ове земље, а то су грађани и грађанке Србије. Такође, ово је и епилог велике и заједничке победе СНС и СПС, двојице председника Вучића и Дачића – казао је Ружић, наговештавајући да ће и остали социјалисти подржати предлог председника Србије.

Осим министарства за екологију, Влада која ће ових дана бити формирана добиће још једно ново, а председник Вучић изјавио је да најављено формирање нових министарстава нема везе са наводном компензацијом СПС-у, зато што функција премијера није припала њиховој странци.

Политички аналитичар Бранко Радун, каже да је Ружић добро решење за министарство екологије.

– Социјалисти су Вучићу и напредњацима заиста помогли када је реч о председничким изборима и самој кампањи, показали су се као лојалан партнер и допринели убедљивој победи коју је Вучић остварио. Мој коментар за Ружића конкретно је – ето коначно и да и он постане министар и да престане да прави проблеме. Мислим да је ово заједничка одлука Вучића и Дачића да смире, односно пацификују Ружића и ту струју незадовољника у СПС које је он покретао. Он није претеривао никада, да га не избаце из странке, али довољно је проблема правио – објашњава Радун.

Бранко Ружић није јуче одговарао на наше позиве и поруке како би прокоментарисао наша сазнања.

Вулин: Биће нових министарстава

Министар за рад и лидер покрета Социјалиста Александар вулин нагласио је да Александар Вучић, који је освојио 56 одсто гласова на председничким изборима, има легитимно право да учествује у водјењу политике своје земље.

“Он је и председник СНС, странке која има већину у српском парламенту и ваљда може нешто и да каже. Зар треба да буде украс са 56 одсто гласова? Тога нигде на свету нема. Он треба да се пита. Па ми смо победили на основу политике коју је он формулисао и водио, па шта ћемо друго него да је спроводимо”, закључио је Вулин. Говорећи о променама у влади коју ће предводити Ана Брнабић, Вулин је казао да ће их бити, као и да ће договор о новим министарствима и променама бити брз и лак. “Биће промена у кабинету. Имаћемо и нека министарства која нисмо имали. Све ће се то брзо и лако договорити”, рекао је Вулин.