Прочитај ми чланак

РАЗЛОГ ФИБА СУСПЕНЗИЈЕ: Ево који играч је блокирао Црвену звезду

0

Није тајна да Звезда има финансијских потешкоћа због неизмирених обавеза спонзора, о томе је у петак говорио и тренер Дејан Радоњић који је потврдио да су играчи и стручни штаб ове сезоне добили свега неколико плата.

Гал Мекел

Ипак, Звезда је успела да оконча сезону на најбољи могући начин освајањем триплете, а сада је на управи клуба тежак посао јер постоје дугови и према неким бившим играчима.

Према сазнањима Спортклуба, иако има неколико играча којима Звезда дугује, на блокаду се одлучио само израелски плејмејкер Гал Мекел који је пре две сезоне наступао за црвено-беле.

Израелац Гал Мекел који је ангажован на почетку сезоне 2015, али како није испунио очекивања у Евролиги, добио је отказ.

Од раније је познато да клуб са Малог Калемегдана дугује и Бобану Марјановићу, Јаки Блажичу, Маику Цирбесу, Таренсу Кинзију и Владимиру Штимцу, међутим они су показали разумевање за проблеме које клуб има.

Звезди, којој ни дугогодишње учешће у Евролиги није обезбедило финансијску стабилност, након новог успеха на домаћој и регионалној сцени остају многа отворена питања, почевши од самог вођства клуба, па до тренера који је најавио одлазак, до играчког кадра, с обзиром на то да су неколицини играча уговори са клубом истекли.