Прочитај ми чланак

СРБИЈО, СРЕЋНО ТИ ОВО И ОНО – а ти народе плаћај!

0

Дакле, тога се сетио. Генијално. Мандатар ће бити један, али ће председника бити два. Ово и Оно. О, мој Боже (oh, my God). Још од дана када су расписани председнички избори распредало се ко ће га наследити. Било их је четворо могућих, па петоро и на крају двоје. Ово и Oно.

Расплела се и неформална јавна расправа у народу, СНС-у као најјачој странци, страним амбасадама… Чак је и ћутљиви Палма, који се није огласио од онда када нам је, као патриотска опција, поручио да се патриотизам не сипа у тракторе и подигао руку за Американце, имао да каже коју. И патријарх. И дежурни критичари, и лажни аналитичари и ко све не. Сви су имали нешто да примете и претпоставе, али нико се није досетио тога. Сем њега!

А у ствари је логично. Како једно биће да наследи Њега, првог у историји? Пардон, новијој историји. Није мајка таквог родила. Природно је, зато, да га наследе бар двоје, а да их онда, као трећи у тројству, он наткрили и усмерава. Ово и Оно. А кад год негде закоче, одлучује Он.

Мандатар је један, али ће председника бити два. За економски део и политички део. За Америку и тобоже за Русију. За себе највише. И два министарства приде. Да се смире СПС-овци, којима је Дачић обећао плен, а ништа. Да слави ЛГБТ популација и да парада срама добије први практични смисао. Да се захвалимо USAID-у што за нас толике године издваја паре, макар и да би нас рушио. Да буде задовољан чак и Палма који неће да му председник буде Ово, али на Оно је већ навикао, па нека му га. А ти народе, плаћај. Ако нећеш, извршиће се!

Но, зар је народ важан? Чему служе овце, сем за шишање.

И зато Србијо, срећно ти и Ово и Оно! Мандатар и два председника владе! И она сила изнад! Па, док траје нек траје …