Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ О БРНАБИЋКИ То што је Вучић урадио није добро за Србију, а лоше je и за њега

0

– Влада Републике Србије под вођством Ане Брнабић, коју је за мандатара предложио председник Александар Вучић, биће још више прозападно оријентисана од претходне Владе – изјавио је за РИА Новости председник СРС Војислав Шешељ.

Председник државе и лидер владајуће Српске напредне странке (СНС), Александар Вучић јуче је изјавио да је Ана Брнабић, која важи за про-западно оријентисаног политичара, мандатар за састав нове Владе. Избор нове Владе биће потврђен гласањем у Народној Скупштини а седница би требало да буде одржана у току наредне недеље.

– Сачекаћу да видим који састав Владе ће предложити мандатар, али већ сада је очигледно да ће наредна Влада имати још више про-западни карактер него она до сада“ – рекао је Шешељ.

Према речима Шешеља, у среду је у Београд „случајно наишао“ Председник Бундестага Норберт Ламерт а Србију су недавно посетили и други европски званичници.

– Испоставило се да су, без сумње, притисци били велики а Вучић је показао понизност. Лично сам очекивао да ће, након победе на председничким изборима, он показати одлучност и иницијативу, на пример, да ће представницима руско-српског хуманитарног центра у Нишу дати дипломатски имунитет, али то се још увек није догодило и још увек чекамо да видимо да ли ће то урадити. Плашим се да ће Русија у неком тренутку изгубити стрпљење због понашања српских власти – изјавио је лидер СРС.

Шешељ је истакао да ће кандидат за премијера, након избора у Скупштини, постати „оруђе у Вучићевим рукама“, што је, по његовом мишљењу, непобитна чињеница. Он је навео да би чак и кандидат „оријентисан ка Русији“ под тренутним околностима постао „Вучићева марионета“.

„То што је он урадио није добро за Србију, а ускоро ће, убеђен сам, бити лоше и по њега, јер не можете вечито седети на две столице … Ми ћемо гласати против кандидата“ – сумирао је лидер српских радикала.

Представљајући новог кандидата за премијера у четвртак, Вучић је рекао да критичари увек нађу разлог за критику. Такође је рекао да је наложио кандидату за премијера и њеном будућем кабинету да ојачају односе са Русијом, Кином и другим земљама на путу ка чланству у ЕУ.