Прочитај ми чланак

ВУЧУЋЕВА ФАРСА СА АНОМ БРНАБИЋ: Од бусања у руске груди до бриселског фикуса

0

Од бусања у „руске груди“ Александра Вучића, роди се Ана Брнабић на месту премијера Србије. Овако би најкраће могла да се опише фарса, коју је Вучић лансирао предложивши дугогодишњу НВО перјаницу на место првог човека Владе.

Шале које су данима уназад збијане како ће нови премијер да буде заправо само Вучићев фикус, ипак нису скроз утемељене. Јер, постављањем Брнабићеве на место премијера, Вучић је и највеће оптимисте, које у њему виде „руског човека“ – разуверио и потврдио да је заправо он фикус Брисела, Берлина и Вашингтона, односно старих либералних елита, који су му и наложиле да предложи геј Ану за председника Владе.

Према Члану 127 Устава Србије, кандидата за председника Владе Народној скупштини предлаже председник Републике Србије, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа.

Онда кандидат за председника Владе Србије Народној скупштини износи програм Владе Србије и предлаже њен састав, а Влада је изабрана ако је за њен избор гласала већина од укупног броја народних посланика.

И шта је урадио Вучић?

Саслушао је представнике своје партије СНС, који су, како је сам рекао, изричито тражили да неко од напредњака буде нови премијер. Саслушао је и Ивицу Дачића и Драгана Марковића Палму, који су му поручили да премијер треба да буде домаћин, да има породицу и децу. Подсетимо, на консултацијама није било већег дела опозиционих посланичких група.

Како је онда Вучић из свих тих консултација закључио да Ана Брнабић може да окупи већину у парламенту за састав нове Владе!? Подсетимо, Палма је већ најавио да неће подржати Брнабићеву за премијера, иако је део владајуће коалиције.

Наравно, нема сумње да ће владајући посланици дићу руку у посланичким клупама како им велики вођа каже, али је јасно да Вучић није смео само да постави своју марионету (Стефановића, Вучевића…), већ је морао поново да клекне пред захтевима са Запада.

Управо су из ЕУ пре неколико дана званично стигле нове уцене, по којима Србија мора да окрене леђа Русији, да српском народу стално пропагира ЕУ вредности, као и да промени Устав и „нормализује односе са државом Косово“. Ако се и према овим притисцима буде поставио као што је то урадио данас, нема сумње да Србију чекају нова поножења.

А што се нове премијерке тиче, да ли можете да је замислите како се залаже за Косово и Метохију и Србе који тамо живе, да штити права радника од ММФ-а, да се рукује и разговара са Владимиром Путином, честита патријарху Васкрс и присуствује на Богослужењу…

БОНУС ВИДЕО

Бошко Јакшић и др Чедомир Антић – Вучић је директни продукт Запада

Бошко Јакшић, коментатор и некадашњи спољнополитички уредник листа „Политика” и др Чедомир Антић, професор на Универзитету у Београду (Филозофски факултет – одсек историја), у разговору са гл.одг. уредником Србин.инфо, Дејаном Петром Златановићем, анализирали су да ли треба да се Србија окрене пре свега Русији или да настави свој пут ка ЕУ и НАТО пакту. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.