Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДАРНОМ СМОКИЈУ живот виси о концу

0

Српски глумац Љубиша Самарџић и даље у тешком стању, у Клиници за хематологију КЦС Самарџић је и даље под сталном терапијом и медицинским надзором

ЗДРАВСТВЕНО стање глумца Љубише Самарџића не поправља се, нажалост, ни поред свих напора лекара Клиничког центра Србије, где је легендарни Смоки већ готово месец дана на болничком лечењу, сазнају „Новости“.

У Клиници за хематологију КЦС Самарџић је под сталном терапијом и медицинским надзором, али због више удружених болести живот му виси о концу.

Иако се после операције тумора на мозгу којој је подвргнут у децембру прошле године чинило да се глумац, чије се упечатљиве улоге Шурде из серије „Врућ ветар“ готово сви сете када им падне крвни притисак, добро опорављао, поготово кад је почео да се појављује у јавности, његово здравствено стање се, ипак, искомпликовало.

На Клинику за хематологију смештен је због леукопеније, односно јако смањеног броја леукоцита у крви, али све додатно компликује и хронична лимфоцитна леукемија од које Самарџић болује. Према нашим сазнањима ни неуролошко стање глумца није добро.

Према незваничним сазнањима, лекари не могу да дају никакве прогнозе, а у глумчево лечење укључени су доктори најразличитијих специјалности, због неколико удружених болести које Самарџић има.

ПОКЛОН ПУБЛИЦИ

Самарџић се последњи пут у јавности појавио 30. марта у Дому омладине, на отварању Београдског фестивала документарног и краткометражног филма. Тад је био приметно добро расположен. Дошао је са супругом Мирјаном. Том приликом велики глумац се поклонио публици, а премијерно је приказан његов аутобиографски документарац „Панта реи“.