Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Већ сам био премијер, то ми није амбиција, циљ СПС је ВИШЕ …

0

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић је изјавио је, поводом избора Ане Брнабић за мандатара, да поштује предлог председника Србије, али да очекује веће учешће СПС-а у власти.

Знате да сам био премијер и да то није остварење неких мојих личних амбиција. Увек сам говорио да нам је циљ веће учешће, значајније учешће моје партије и партије господина Драгана Марковића у власти у Србији и перспектива наше дугорочне сарадње са Српском напредном странком и Александром Вучићем – изјавио је Дачић на традиционалном 11. Јунском сусрету Српске асоцијације менаџера (САМ).

Како каже, веће учешће значи да СПС добије неко министарско место више.

– “Није важна моја функција, већ утицај целе наше партије и коалиције – казао је Дачић.

Како је додао, СПС и коалициони партнер Јединствена Србија никада нису постављали као неки свој циљ или услов за подршку Александру Вучићу за председничке изборе место премијера.

– “Знате да сам био премијер, то није остварење неких мојих личних амбиција – рекао је Дачић новинарима.

У наредних неколико дана ће, како је додао, бити одржана седница СПС-а.

– “Гласаћемо за Владу Србије, а очекујемо да настави са политиком која је до сада водјена. Циљ нам је политичка стабилност и наставак реформи. Мој циљ је био да наставим да се бавим спољном политиком – истакао је Дачић.