Прочитај ми чланак

ПРЕЛОМИО: Јокић одјавио Салета, не игра за Србију; пречи му нови уговор у НБA?

0

Никола донео одлуку да прескочи Евробаскет, а то је индиректно потврдио и његов менаџер Миодраг Ражнатовић, рекавши да ће центар играти за репрезентацију наредне године.

Кошаркашка репрезентација Србије ће на предстојеће Европско првенство отпутовати без Николе Јокића, сазнаје Курир.

Сјајни центар је донео одлуку, а то је и индиректно потврдио његов менаџер Мишко Ражнатовић. Он је у покушају да одобровољи знатижељне додао да ће зато Јокић следеће године сигурно бити уз „орлове“.

– Никола још није одлучио да ли ће играти за репрезентацију, а људи криве мене за то. Притом заборављају да заступам још десет играча који су у сличној ситуацији, а играће за репрезентацију. Према томе, играчи су ти који одлучују о себи и својим каријерама. Ове године Јокић можда неће играти, али следеће ће бити уз национални тим – рекао је Ражнатовић.

Слична је ситуација била и с Бобаном Марјановићем прошле године.

– У случају Марјановића нисам се мешао. Објаснио сам само да не може да игра за национални тим док не потпише нови НБA уговор, јер у супротном много ризикује. Мој став је био да прво потпише уговор, а после тога да се придружи репрезентацији. Ђорђевић је био против тога. Мислим да то није била добра одлука, али на крају крајева, он је селектор и доноси одлуке. Не може му се ништа приговорити, јер има сјајне резултате – закључио је Ражнатовић.