Прочитај ми чланак

AЛБАНЦИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Учи се руски, очекује се прави бум

0

Први авион са 150 туриста из Белорусије слетео је на аеродром Мајка Тереза у главном граду Aлбаније, јавља агенција AТA.

Позитивни ефекти укидања виза за неколико држава, што је недавно одобрила влада, започели су са Белорусијом, одакле сваке недеље долази све више туриста.

Изабрана је туристичка компанија Aлер травел да доводи туристе са руског говорног подручја, и то након интензивне промотивне кампање коју је спровело министарство туризма Aлбаније. Они ће до краја септембра сваке недеље доводити туристе из Белорусије и Украјине. 

Само из Украјине се очекује 8.000 туриста ове године, а како наводи агенција, изазов за Aлбанију је да понуди квалитетну услугу. 

Снижавање ПДВ-а на туризам са 20 на шест одсто требало би, како се очекује, да доведе до бума у тој индустрији, као и инвестиције за проширење смештајних капацитета и побољшања услуга. Циљ није само повећати број долазака него и побољшати квалитет услуга и продужити боравак туриста. 

Aлбанске власти су припремиле и летке са информацијама на руском језику. То тржиште је велики потенцијал не само за Aлбанију, него за цео Балкан. Белорусија са 9,5 милиона становника ће знатно повећати број туриста ове године у Aлбанији.

БОНУС ВИДЕО

Проф. др Александар Ђикић, који је пореклом, а живи и ради на Косову и Метохији, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, прича о опасности формирања Велике Албаније и колико је за Србе безбедно летовање у Албанији (01:17:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.