Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Напредњаци губе „у локалу“ – свуда где не могу да се сакрију иза Вучића

0

У НОВОЈ ВАРОШИ ТРИЈУМФ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ У КОЈОЈ СУ ДВЕРИ НА ИЗБОРИМА ЗА САВЕТЕ МЗ

ВЛАДАЈУЋА коалиција у Новој Вароши, чији су Двери део, остварила је убедљиву победу на изборима за савете месних заједница.

Наиме, у току је завршни дан избора за савете месних заједница Нове Вароши, који за сада протичу у апсолутној победи владајуће коалиције. У прва два дана гласало се у 8 месних заједница и у седам је победила владајућа коалиција, а само у једној опозициона СНС.

Трећег дана на реду је била Месна заједница Нова Варош која броји 11 градских изборних јединица и 2 приградске, а свеукупно у Савет месне заједнице улази 15 чланова савета.

Епилог тог гласања је да је владајућа коалиција победила у 12 изборних јединица, док је СНС добио само у једној.

Највећи парадокс догодио се у изборној јединици бившег председника општине, председника ОО СНС-а и актуелног начелника Златиборског округа, где је кандидат владајуће коалиције победио једногласно. Од присутних 84 гласача, добио је исто толико гласова.

Видевши да ће резултат бити погубан по СНС, начелник Златиборског округа је џентлменски подигао руку и гласао за представника владајуће коалиције.

Да напоменемо да се гласање вршило јавно, збором, дизањем руку.

Данас се одржавају избори за три савета месних заједница и очекују се идентични резултати.

Треба нагласити да је изражена свест грађана Нове Вароши да се не бирају послушници, већ да се гласом подрже честити, поштени и неукаљани људи. Према томе, народ је бирао људе и кандидате који ће у њиховој МЗ радити у интересу свих.

Нововарошани су увидели тежњу СНС-а да свуда постави своје људе, чланове њихове партије, од председника државе до савета месних заједница и зато је ова победа владајуће коалиције од огромне важности. Потврђено је да је уз некомпромитоване људе и добру организацију и те како могуће победити СНС.

На примеру Нове Вароши се још једном показало да уколико локални челници СНС-а изађу на изборе са својим именом и презименом, не скривајући се иза имена Александра Вучића, обично следи изборни пораз. Из тог разлога, све напредњачке локалне листе за носиоца имају Александра Вучића, што апсолутно није нормално.

Захваљујемо грађанима Нове Вароши који су још једном демонстрирали политичку зрелост, одупревши се свим притисцима којима су изложени, с обзиром на то да је Нова Варош једна од ретких општина где напредњаци нису на власти.

(саопштење Српског покрета Двери)