Прочитај ми чланак

ДЕМАНТОВАО ГЛАСИНЕ: Шешељ тврди да странку неће препустити сину

0

„Нећу се повући из политике до последњег даха, а функцију нећу оставити у аманет сину Aлександру. У СРС се ништа не наслеђује”, рекао је лидер радикала Војислав Шешељ, одговарајући на спекулације да га син потискује из странке и политике.

У изјави за Српски телеграф, Шешељ најоштрије негира наводе медија да су радикали решили да га замене, и да је управо то разлог зашто је Aлександар Шешељ ишао на консултације код Вучића.

„Aко случајно једног дана умрем, што је врло мало вероватно, конгрес ће да бира председника тајним гласањем“, поручује Шешељ.

Шеф радикала тврди да његов одлазак са чела странке ни у једном тренутку није била тема.

„Уопште се у странци није разговарало о отмеда ме Aлександар наследи. Радикали га јесу лепо примили и нико се није противио да га више политички ангажује. Ипак, у СРС се ништа не наслеђује, све се мора стећи заслугама“, истиче Шешељ.

Он објашњава и зашто га је син мењао на консултацијама с Вучићем.

„Председнички колегијум је одлучио да иду професор Милован Бојић и Aлександар, а ја иначе не мислим да идем код Вучића, све док му је тамо застава ЕУ. Aлександар ме је достојно мењао, био је оштрији према Вучићу од професора Бојића, наступио је радикално, али нема говора о томе да му препуштам странку“, поручио је Шешељ.

И сам Aлександар негира наводе медија о смени председника радикала.

„Приче о томе да оцу узимама странку су најобичнија глупост. То је све што имам да кажем на ту тему“, рекао је Aлександар за Српски телеграф.

БОНУС ВИДЕО

Миљан Дамјановић, народни посланик СРС, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе како Александар Вучић и СНС уводе анархију у Србији (00:33:30 ). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.