Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Сви лидери опозиције су под надзором БИА

0

Он сматра да није спорно ако се држава брине за безбедност политичара, али да је спорно да се "тако осетљива делатност" злоупотребљава "за обрачун и прикупљање информација за рачун власти које се користе за обрачун с политичким неистомишљеницима".

Председник покрета Двери Бошко Обрадович изјавио је да не сумња да су сви лидери опозиције под одредјеним надзором Безбедносно-информативне агенције (БИА).

„Признала то БИА или не, не сумњам да су сви лидери опозиције под одредјеним надзором“, рекао је Обрадовић за Данас.

Он је додао да није спорно ако се држава брине за безбедност политичара, али да је спорно да се „тако осетљива делатност“ злоупотребљава „за обрачун и прикупљање информација за рачун власти које се користе за обрачун с политичким неистомишљеницима“.

Лидер опозиционог Покрета слободних градјана Саша Јанковић јуче је на Твитеру објавио фотографију човека чије је лице замутио да се не би препознало и натпис: „Крећем. Куца поруку: ‘Сад одлази, пешке’. Враћам се, сликам га, кажем: ‘Ја ћу ти платити то пиће. Биће најскупље које си икад попио'“, а БИА је саопштила да га не прати и да он није изложен посебним мерама.