Прочитај ми чланак

МУП: Током лета 200 особа погине у саобраћајним несрећама

0

Од почетка јуна до краја августа, када је већи број возила на путевима због туристичке сезоне, према статистичким подацима око 200 људи погине у саобраћајним несрећама

Од почетка јуна до краја августа, када је већи број возила на путевима због туристичке сезоне, према статистичким подацима око 200 људи погине у саобраћајним несрећама, што је готово трећина укупног годишњег броја, изјавио је данас представник Управе саобраћајне полиције Александар Раденковић.

Он је гостујући на РТС-у казао да је најчешћи узрок несрећа у том периоду неприлагођена брзина и алкохол.

„Ми у овом периоду увек појачавамо контролу. Поред оних редовних контрола тренутно је актуелана контрола туристчких агенција и превозника који поседују аутобусе за организовани превоз путника и од 15. јуна биће појачана контрола свих возила као и мотоциклиста“, казао је Раденковић.

Он је навео и да је статистика када је реч о погибији мотоциклиста „забрињавајућа“, наводећи да је од почетка ове године погинуло 24 лица, од којих трећина није имала одговарајућу возачку дозволу, 10 одсто њих је било под дејством алкохола, а посебно забрињава то што је половина погинулих млађа од 30 година.