Прочитај ми чланак

ЛАНЕ ГУТОВИЋ: „Мики Манојловић се није продао напредњацима. Па ко би то купио?“

0

"Жири због тога и постоји, да би имао своје мишљење. То мишљење жири није обавезан да дели с публиком. Када би публика одлучивала, жири би био непотребан", рекао је о "случају Стерија" Милан Лане Гутовић.

Овогодишње Стеријино позорје дефинитивно је ушло у историју. Не само што се први пут догодило да нису додељене награде, већ је и тешко сетити се када се о овом позоришном фестивалу толико говорило посе спуштања завесе.

Прослављени глумац Предраг Мики Манојловић је највише као члан жирија био на удару јавности, иако није био једини члан жирија који је донео одлуку да се не доделе награде. Али, већина критика било је усмерено управо према њему, уосталом и због тога што је он у име жирија образложио идлуку незадовољној публици, због чега је и „почашћен“ звиждуцима.

И глумац Милан Лане Гутовић је „дошао на ред“ да изнесе своје мишљење о свему што се догодило у Новом Саду.

„Жири због тога и постоји, да би имао своје мишљење. То мишљење жири није обавезан да дели с публиком. Када би публика одлучивала, жири би био непотребан“, рекао је Гутовић у интервјуу за Курир.

На питање да ли би, да се нашао у публици на Стеријином позорју, звиждао Микију Манојловићу као многи који се јесу нашли у публици, Лане Гутовић је рекао да не верује да би се то догодило.

„Не бих могао да зевам и да звиждим у исто време. А причу да се продао СНС искључујем, па ко би то купио“, рекао је Гутовић.

О стању у земљи Лане Гутовић је рекао:

„Преживели смо толико економских бољитака и војних сигурности да је нормално што смо малко отупели на та побољшања, али преживели смо бомбардовања, санкције, епидемије, па ћемо, ваљда, преживети и овај бољитак“.

БОНУС ВИДЕО

Наш познати редитељ и глумац Ненад Гвозденовић, у емисији „Интервју”, у продукцији медијске куће „Центар”, прича о томе зашто се плаши политичара (00:49:00); и о уметничкој одговорности (00:52:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.