Прочитај ми чланак

ЈЕДИНО РАДИКАЛИ СА НАРОДОМ против напредњачког криминала

0

Делегација Београдског окружног одбора Срспке радикалне странке, предвођена послаником Миљаном Дамјановићем, придружила се данас протесту грађана на Звездари у Устаничкој улици. У разговору са станарима спорних зграда и обиласком станова, уверили смо се у озбиљност ситуације.

„Дошли смо да се уверимо у стање на терену и покушамо да помогнемо људима којима су угрожена основна људска и грађанска права. Наиме, у Устаничкој улици од 214 до 222, власници станова у пет зграда повезаних у једну ламелу већ више месеци воде борбу против очигледног напредњачког криминала којима су, буквално, угрожени животи. Њихов једини захтев је да се поштују Закони и Устав Републике Србије и очекују обуставу нелегалне и криминалне надоградње коју врши фантомска задруга „Подстанар“ и суинвеститор, који је иначе у блокади и не може да заврши започет пројекат као ни да обештети станаре и обезбеди градилиште“ , навео је Миљан Дамјановић и наставио:

„Услед њихових радова и кварова на лифтовима већ више старих лица која су била корисници здравствене помоћи, нажалост, су преминули.

Зграда понире и прокишњава, зидови и плафони пуцају, а надлежни органи мудро ћуте и свесно, услед корупције, не поштују законе. Српска радикална странка поставила је и посланичка питања премијеру (који није одговорио), а заједно ће, с представницима власника стамбених јединица, у току недеље тражити пријем код градоначелника Београда. Уколико се у најкраћем року овај проблем не реши, Српска радикална странка биће уз свој народ и придружиће се најављеним радикалним акцијама – протестима на јавним местима.“