Прочитај ми чланак

Крај једне ере – Партизан не игра за титулу после 19 година!

0

Најтрофејнији кошаркашки клуб у Србији неће се борити за титулу првака први пут после пуних 19 година. ФМП Железник заказао финале са Црвеном звездом мт:с.

Кошаркаши ФМП Железника комплетирали су велико изненађење и новом победом над Партизаном изборили пласман у финале плеј-офа Моззарт Супер лиге Србије!

ФМП Железник савладао је вечерас Партизан резултатом 78:68 (22:17, 21:16, 21:20, 14:15) и тако са 2:0 у полуфиналној серији стигао до пласмана у финале где ће се за трофеј борити са Црвеном звездом мт:с.

Вечерашњим поразом у Железнику окончана је једна ера која је трајала готово две деценије. Последњи пут Партизан није играо за трофеј у сезони 1997/1998 када су се у финалу плеј-офа састале екипе ФМП-а и Црвене звезде!

Са друге стране, ФМП Железник долази до прилике да се бори за титулу у домаћем првенству трећи пут у својој историји, а први од осамостаљења Србије.

Вечерашњу утакмицу обележила је јако добра игра домаће екипе и прилично лоше издање гостију који су у Железнику наступили потпуно деморалисано и без жара.

ФМП Железник је од старта контролисао резултат, а црно-бели су у великој мери поновили грешке које су им се дешавале и у првој утакмици. Лоше заграђивање рекета, велики број изгубљених лопти, лоши проценти у шуту за три поена, све су то били сегменти игре са којима су кубурили црно-бели.

У таквој констелацији ствари ФМП је до полувремена успео да стекне десет поена предности, а у другом полувремену су „Пантери“ имали и +15.

Дејан Давидовац био је најефикаснији у победничком саставу са 19 поена и 11 скокова, а пратио га је Џона Болден са 16 поена и 6 скокова.

У пораженом саставу прелазну оцену је заслужио само Вил Хечер који је утакмицу завршио са 18 поена и 3 асистенције. Двоцифрен учинак остварио је још Михајло Андрић (10 птс).

На крају се мора констатовати да је ФМП Железник потпуно заслужено стигао до пласмана у финале, а не треба подсећати да је Црвена звезда мт:с потпуни фаворит.

Занимљиво је и то да се први пут после шест година у финалу домаћег првенства неће састати Партизан и Црвена звезда, а финална серија стартује 14. јуна и игра се на три добијене утакмице.