Прочитај ми чланак

САМО ОВАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ СВЕТ: Побуна и револт грађана је једини начин

0

Готово 100 година касније, револт грађана могао би бити једини начин да трансформишемо нашу реалност у свет какав бисмо желели да имамо, наводи Хорхе Валеро у тексту за Еурактив.

Брисел је учинио све од себе да некако докучи каква ће бити судбина Терезе Меј и када ће преговори о Брегзиту заиста почети, након што су одржани избори у Британији. Меј није добила изборе, а лидер Лабуриста Џереми Корбин их није изгубио, наводи портал.

AppleMark

Бирачи су наградили веселу кампању кандидата левице и казнили предвидљиву кампању „снажне и стабилне“ Меј.

Резултат је био нови ударац естаблишменту у светлу јунског гласања о Брегзиту, избора Доналда Трампа за председника Сједињених Америчких Држава и успона Емануела Макрона, који је продрмао политичку сцену у Француској.

Корбинова кампања је привукла велики број младих људи, док је половина Макронових кандидата за изборе који ће бити одржани током викенда предузетници, пољопривредни произвођачи, наставници, ватрогасци, па чак и један пилот борбеног авиона.

Корбинова странка расте и прети да претвори страначку политику у политику грађана.

У ери друштвених мрежа, европска комесарка за конкуренцију Маргрет Вестагер је изјавила да демократија „мора да се адаптира“ док се грађани боре за себе на нове начине, иако недостатак средстава мора да се реши.

Милијардер Џорџ Сорош је додао да ставови које је изнео један од главних архитеката евроинтергација франацуки политичар и економиста Жан Моне морају радикално бити измењени.

У „Побуни маса“, шпански филозоф и социолог Хосе Ортега и Гасет је упозорио на појаву масовности и опасност коју она представља демократији у контексту фашизма.