Прочитај ми чланак

ЂИЛАС СЕ ВРАЋА У ПОЛИТИКУ Ово су планови бившег лидера ДС

0

Бивши градоначелник Београда и лидер ДС Драган Ђилас озбиљно размишља о повратку у политику, али његови планови нису везани само за изборе у Београду, који треба да буду одржани следеће године, сазнаје "Блиц".

Ако буде преломио да поново заплива немирним водама, онда би то, како објашњава наш извор, могло да укључи и одмеравање снага на републичким изборима. Отуд, како каже наш саговорник, и то да Ђилас напише баш економски концепт развоја Србије, а не Београда.

– Јер, да би спровео овај свој план, он мора да се врати у политику. А ако се буде враћао, неће се ограничити само на београдске изборе, постоје шансе да иде и на републичке. Ђилас је и даље неодлучан, све време се консултује са сарадницима. Оно што је занимљиво је да једни кажу „апсолутно не, никако више у политику“, док му други поручују да не треба ни да размишља, већ да загризе – напомиње наш извор.

Остаје да се види и да ли ће повратак бити кроз групу грађана или оснивање странке.

– Појавиле су се и спекулације да би могао поново да успостави сарадњу са Демократском странком, али то није опција. Пре свега, питање је да ли имају исту визију, и да ли ДС са актуелном подршком може да добаци у складу са његовим плановима – напомиње наш саговорник.

Ђилас није хтео да коментарише сазнања „Блица“, али је јуче, коментаришући да ли размишља да се врати у политику, дао дипломатски одговор.

– Водио сам један прелеп град, не морам да се представљам у политици као неко нов. Имам да се похвалим добрим стварима, имам и неке лоше, али тренутно не размишљам о томе. Све одлуке у животу доносим брзо. Када се будемо приближили београдским изборима, онда ћу сести и размишљати о томе – напоменуо је Ђилас за Н1.

Објаснио је и зашто се колеба.

– Највећи утицај на мене имају људи који ми прилазе на улици и разговарају са мном. Неки ми кажу да је раније било боље, да би требало да се кандидујем, неки ми добацују лоше ствари. Те емоције ме мало погоде, па почнем да размишљам о томе. Али се онда сетим колико пута сам био на насловним странама и таблоидима – закључио је Ђилас.

Подсетимо, Ђилас је водио престоницу у два мандата, а са места председника ДС отишао је у мају 2014. године. Био је председник Кошаркашког савеза Србије, а после тога се окренуо пољопривреди. Пре две године купио је 20 хектара код места Метруш у близини Неготина, на којима узгаја јабуке и боровнице. Како су медији касније писали, изградио је и фарму за коке носиље које носе еко-јаја.

О Малом као градоначелнику

Коментаришући то што је председник Србије Александар Вучић о Синиши Малом рекао да је Мали био најбољи градоначелник до сада, Ђилас је рекао:

– Нама у Србији фали мало осмеха, ево насмејали сте ме том тврдњом. Ако мене питате, знам барем двојицу који су били бољи, а то су Бранко Пешић и Ненад Богдановић. А никад нисам чуо да неко ко је најбољи одлази, него остане ту где јесте.

БОНУС ВИДЕО

 

Миљан Дамјановић, народни посланик из редова радикала (СРС), у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о томе какав је као човек председник Србије Александар Вучић (00:52:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.