Прочитај ми чланак

После меча Мареј – Вавринка, зна се на ком ће месту АТП листе бити Ђоковић

0

Меч је окончан после пет сетова.

Новак Ђоковић ће бити четврти играч планете на АТП листи која буде објављена у понедељак. Стен Вавринка је победом против Ендија Мареја 3:2 (6:7, 6:3, 5:7, 7:6, 6:1) у полуфиналу Ролан Гароса изборио пласман у финале Грен слем турнира који је освајао 2015. године и престигао Србина. Енди Мареј ће без обзира на пораз од Вавринке остати први, док ће Рафаел Надал без обзира на учинак до краја турнира бити други на АТП листи у понедељак. Српски тенисер испао је из прва три места на АТП листи први пут од октобра 2009. године.

Вавринка је успео да победи Мареја упркос чињеници да је Шкот водио 1:0 и 2:1. Швајцарац је имао више снаге, и кад се ушло у пети сет било је јасно да ће се пласирати у финале. Меч је трајао чак четири сата и 37 минута.

Ђоковић је тако за тачно годину дана од рекордне предности у односу на тад другопласираног Ендија Мареја пао на четврту позицију јер није успео да одбрани огроман број бодова зарађен лане, у првој половини године. Ђоковић има велику шансу да се попне на ранг листи већ за неколико недеља, јер на Вибмлдону брани мали број бодова, лане је у Лондону испао неочекивано рано од Сема Кверија у трећем колу. На другој страни, Енди Мареј брани пехар на Вимблдону, самим тим и велики број бодова, па је могуће да после Отвореног првенства Енглеске буде нових промена на ранг листи.