Прочитај ми чланак

ВРХ СНС ПРИСТАО да Вучић предложи Дачића за новог премијера?

0

МАЈА ГОЈКОВИЋ: ПРЕДСЕДНИШТВО СТРАНКЕ САГЛАСНО ДА ВУЧИЋ ПРЕЛОЖИ МАНДАТАРА

ПРЕДСЕДНИШТВО Српске напредне странке (СНС) једногласно је одлучило данас на седници да председник Србије и лидер те партије Александар Вучић буде тај који ће предложити мандатара за састав Владе Србије.

„Вучић ће у законском року изаћи са конкретним именом које ће бити његов предлог за мандатара Владе Републике Србије. Можемо да очекујемо седницу Скупштине Србије о томе пре његове инаугурације“, рекла је чланица Председништва СНС Маја Гојковић после седнице.

Она је истакла да ће сви посланици СНС гласати за његов предлог мандатара за састав Владе Србије, наводећи да ће земља у јуну добити новог премијера.

„Вучић је као председник Владе оставио Србију стабилном у политичком и финансијском смислу те речи“, рекла је Гојковић.

Напоменула је и да су кроз дискусију на седници председништва провејавала размишљања да Србији таква политика треба у будућности, „што се тиче економске, унутрашње и спољне политике“.

Гојковић је рекла да су скоро сви чланови председништва СНС учествовали у дискусији о томе каква би личност била најбоља за мандатара Владе Србије али да се није говорило о именима.

„Србији је у овом моменту важно да буде стабилна земља и да наставимо са политиком повећања БДП-а и смањења јавног дуга, као и да наставимо са политиком јачања наше државе“, рекла је Гојковић.

Она је рекла да је Председништво СНС-а једногласно одлучило да жели да настави сарадњу са свим странкама које су са њима изашле на парламентарне изборе, а посебно са Социјалистичком партијом Србије.

„Посебно желимо да продубимо и јачамо односе са Социјалистичком партијом Србије“, казала је Гојковић.

Упитана да ли то значи да је СНС одустала од става да будући премијер буде из те странке, Гојковић је поновила шта је председништво одлучило: „Врло јасно и једногласно смо одлучили да Вучић буде тај ко ће одлучити, ко ће и испред наше странке да буде премијер“.

Поводом најава власника Курира Александра Родић да ће ући у политику и његових оптужби на рачун Вучића и СНС, она је рекла да је ту слична ситуација као и са некадашњим Заштитником грађана Сашом Јанковићем и да су, што се тиче СНС, и ту „маске пале“.

Она је одбацила оптужбе Родића и рекла да је његов лист постао политички билтен а да му је компанија у великом дуговима.

Навела је да на седници председништва није било речи о томе да ли ће Вучић остати и председник СНС, додајући да је жеља чланова председништва да настави да уз председничку, обавља и ту дужност.