Прочитај ми чланак

ИРАН ЖЕСТОКО ОПТУЖУЈЕ: Напали су нас Саудијци, стиже освета

0

Ирански Корпус чувара исламске револуције саопштио је да је Саудијска Арабија умешана у терористичке нападе у Техерану, у којима је погинуло 12, а рањено 42 људи, пренела је агенција Ројтерс.

„Нека нико не сумња да ћемо се осветити за данашње нападе терориста у Техерану онима који су с њима повезани и подржавјау их“, навео је заменик руководиоца Корпуса Хосеин Салами. 

У саопштењу је наведено да се „овај терористички напад догодио само недељу дана после састанка америчког председника Донлда Трампа и „ретроградних лидера“ Саудијске Арабије, „који подржавају терористе“. 

Иранска новинска агенција ИРНА саопштила је раније да је 12 људи је убијено, а 42 рањено у данашњем нападу на парламент Ирана и маузолеј ајатолаха Хомеинија.
Одговорност за напад преузео је ДАЕШ (тзв. Исламска држава).

Раније је јављено да су четири особе узете за таоце и одведене на више спратове здања у нападу на ирански парламент.

Ту информацију нису потврдиле безбедносне службе, пренео је Ројтерс.

У нападу су учествовала најмање тројица мушкараца, а један од њих је пуцао себи у главу.

Како је раније јављено, у нападу је убијен један чувар, док је други погођен у ногу.

Иранско Министарство за обавештајне послове саопштило је данас да су нападе на парламент и маузолеј Ајатолаха Хомеинија извеле терористичке групе, пренела је државна телевизија.

„Јутрос су две терористичке групе напале парламент и светилиште имама Хомеинија… Чланови треће групе ухапшени су пре него што су могли да изведу напад“, навело је министарство, преноси Ројтерс.

Ухапшени сарадници арапске редакције РТ-а

Арапска редакција РТ-а саопштила је да је полиција ухапсила дописника и сниматеља тог телевизијског канала у Техерану током извештавања о нападу на здање парламента.

Разлог за хапшење није наведен, а иранска полиција није коментарисала овај случај.

БОНУС ВИДЕО

Југослав Петрушић, српско-француски агент и контраобвештајац, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар” говори о томе како владари из сенке владају светом (01:05:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.