Прочитај ми чланак

АКЦИЈА „СИГНАЛ“ У 19 ГРАДОВА СРБИЈЕ! Ухапшене 74 особе…

0

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је да је полицијском акцијом "Сигнал" коју је Министарство унутрашњих послова спровело у сарадњи са надлежним тужилаштвима, пореском полицијом и Безбедносно -информативном агенцијом, задат снажан ударац финансијском криминалу и корупцији, посебно када је реч о злоупотребама у државним органима!

– Током акције „Сигнал“, која је јутрос спроведена на територији чак 19 градова у Србији, ухапшене су 74 особе. Осим тога поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 46 људи, а за три особе се интензивно трага – рекао је министар Стефановић.

Како је објаснио они се сумњиче да су у претходном периоду извршили више различитих кривичних дела, између осталог, прање новца, пореска утаја, преваре, злоупотреба службеног положаја, примање и давање мита, као и фалсификовање новца.

– Осумњичени су буџет Републике Србије, затим Аутономне покрајине Војводине, буџете више локалних самоуправа и друге привредне субјекте оштетили за око две милијарде динара – појаснио је Стефановић.

Министар полиције је рекао да су ухапшена и два садашња и два бивша председника општине, затим 14 бивших и садашњих директора државних и приватних предузећа, а поднете су и кривичне пријаве против више функционера локалних самоуправа.

Ухапшени су председници општине Бојник Иван Стојановић, бивши председник општине Палилула у Нишу Бобан Џунић, Радомир Филиповић, председник општине Бајина Башта, те Зоран Воркапић, бивши председник општине Пландиште код Вршца, сазнаје Блиц незванично.

Џунић се сумњичи за финансијске злоупотребе у време док је био на челу општине Палилула. Он је функцију председника општине Палилула обављао до пре 10 месеци, почев од избора 2012 .године.

УХАПШЕН И ДИРЕКТОР ЕУРОГАСА!

У акцији је ухапшен и директор “Еурогаса” Томислав Војнић Пурчар. Ова фирма послује на тржишту Србије више од 10 година, а представништва има и у региону и Пољској. Пре неколико година ова фирма је била под лупом државних органа због сумње да је шверцовала нафту.

Осим хапшењима, акција је резултирала и подношењима кривичних пријава. Две кривичне пријаве су, тако, поднесене против Милета Јерковића, заштићеног сведока у случају против Дарка Шарића.


Стефановић је назначио да је полицијском акцијом “Сигнал”, коју је МУП спровео у сарадњи са надлежним тужилаштвима, пореском полицијом и БИА, задат снажан ударац финансијском криминалу и корупцији, посебно када је реч о злоупотребама у државним органима.

БОНУС ВИДЕО

Председник удружења „Свети Сава из Лазаревца”, у емисији „Интервју” прича о томе како је ово удружење (чији су чланови мајстори борилачких вештина, спортисти и ратни ветерани) очистило Лазаревац од нарко дилера.Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.