Прочитај ми чланак

Нови проблем за Салета, још један играч под упитником за ЕП!

0

Није само Јокић, озбиљна неизвесност постоји и у вези наступа још једног српског репрезентативца.

Фото: Н.С.

Како се приближава почетак припрема за Евробаскет, утисак је да селектор Саша Ђорђевић има све више проблема, по питању избора играча на које ће моћи да рачуна.

Подсетимо, Стефан Марковић је још по окончању Олимпијских игара у Рију поручио да је ставио тачку на играње у репрезентацији и од тог става није одустао. Затим, овог пролећа је почела сага око Јокићевог наступа на Европском првенству, а кошаркаш Денвер Нагетса ни пре неколико дана у разговору са српским новинарима није желео да говори на ту тему, нити да потврди да ће играти за Србију на предстојећем такмичењу.

Ипак, када је Јокићев наступ у питању, нада још увек тиња, али се у међувремену појавила и неизвесност око Немање Недовића.

Наиме, кошаркаш Уникахе је у изјави медијима у Малаги, између осталог, открио и да озбиљно размишља да ли ће наступити за Србију на Евробаскету.

“Много ме је коштало што сам по завршетку прошле сезоне имао само десет дана одмора. Ове године сам имао неколико различитих повреда, па сада играм са 50 посто могућности и нисам срећан због тога.

Размислићу о томе шта је најбоље за моју каријеру и будућност, наравно уз консултације са лекарима Уникахе и репрезентације Србије. Видећемо да ли ће месец дана паузе бити довољно да играм и на Европском првенству и за Уникаху на максималном нивоу“, поручио је Недовић у изјави за шпански “Диариосур“.

Он је одлучио да настави сарадњу са Уникахом и поред неких других примамљивих понуда, следеће сезоне ће играти у Евролиги, а нада се да ће са тимом из Малаге стићи и на Ф4 у Београду.

“Знам да је тешко, али не и немогуће“, изјавио је Недовић.