Прочитај ми чланак

ФАКТОР ПЛУС: СНС на 52%, Вучић на 60%

0

Београд -- Према најновијем истраживању агенције Фактор плус, ако би у недељу били одржани парламентарни избори, на њих би изашло 42 одсто грађана.

Они би, како наводе, у највећој мери подржали Српску напредну странку (СНС) – 52 одсто.

СПС би подржало 9,1 одсто грађана, Покрет Саше Јанковића „Слободни грађани“ 8,5 одсто, Демократска странка би имала 7,4 одсто, а цензус би још прешли радикали са 5,1 одсто подршке.

Испод цензуса би остали ДјБ са 3,7 одсто подршке, ПУПС са три одсто, Двери би имале 2,7 одсто, а СДПС 2,6 одсто.

Александар Вучић би имао 60,1 одсто подршке ако би сада били председнички избори.

Други би поново био Саша Јанковић са 16,2 одсто, треће место би заузео Вук Јеремић са 6,3 одсто, а Војислав Шешељ би добио 3,9 одсто подршке бирача.

Лука Максумовић, односно Бели Прелетачевић, сада би добио мање него на претходним изборима, показује истраживање и имао би подршку 4,8 одсто гласача.

Када је реч о учинку актуелних министара, Вучић би као председник владе добио највишу оцену 4,1, следи министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић са тројком, а оцену 2,7 су добили министар спољних послова Ивица Дачић, Расим Љајић, Небојша Стефановић и Милан Кркобабић.

Министри Зорана Михајловић и Душан Вујовић су оцењени са 2,6, а Бранислав Недимовић, Јадранка Јоксимовић и Младен Шарчевић са 2,5.

Министар здравља добио је оцену 2,4, исто колико и Нела Кубуровић и Зоран Ђорђевић, а оцену 2,3 су добили Александар Вулин, Горан Кнежевић и Владан Вукосављевић.

Најнижу оцену 2,2 добили су Славица Ђукић Дејановић, Александар Антић и Вања Удовичић.

У јунској телефонској анкети учествовало је 1.100 грађана.