Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ИХ УРНИСАО: Полицију хране као керове и смештају у штале

0

Синдикат Запослених Полиције упутио је хитан допис Министарству унутрашњих послова и уједно захтева хитну реакцију свих надлежних институција почев од Председника РС, Премијера и Владе РС како не би дошло до угрожавања живота и здравља полицијских службеника који се налазе на теренима широм Републике Србије.

Руководство Синдиката Запослених Полиције у претходном периоду спровело је активности у циљу прикупљања информација о условима смештаја и исхране полицијских службеника док се налазе на теренима широм Србије а који су упућени у циљу заштите државне границе, безбедности Републике Србије и свих грађана РС и спречавању илегалних прелазака миграната.

Наком прикупљених информација од полицијских службеника са терена, руководство синдиката је било принуђено да хитно реагује према свим надлежним институцијама у Републици Србији како би се спречило угрожавање живота и здравља полицијских службеника.

Руководство синдиката је добило информације да полицијским службеницима док су на теренима поред недовољних количина хране (куваних јела и конзерви) доставља се храна која је набављена од приватних произвођача и која је изузетно неквалитетна и неукусна и коју полицијски службеници као такву не могу конзумирати и морају је бацити и при том већина полицијских службеника коментарише да их држава храни „КАО КЕРОВЕ“.

Руководство синдиката захтева и хитну реакцију свих надлежних институција како би се полицијским службеницима док су на терену обезбедили адекватни услови смештаја јер већина смештаја где су смештени полицијски службеници су у катастрофалном положају пуни влаге и буђи што може изазвати озбиљне здравствене проблеме као и угрозити живот полицијских службеника јер су принуђени да 15 дана спавају и проводе време у таквим просторијама.

Синдикат Запослених Полиције захтева од Министарства унутрашњих послова, Председника РС, Премијера, Владе РС и свих надлежних институција да се полицијским службеницима хитно обезбеди квалитетна и разноврсна исхрана, производи набављају од проверених произвођача( Топола, Неопланта, Таково, Јухор) као и адекватни смештајни објекти како не би дошло до угрожавања живота и здравља полицијских службеника.

Руководство Синдиката Запослених Полиције упозорава да уколико се не реше проблеми око исхране и смештаја велики број полицијских службеника ће због здравствених проблема бити избачен из строја.