Прочитај ми чланак

БИЛДЕРБЕРГ: „Тајно друштво“ пред капијом Беле куће – тема и Руси и ЕУ

0

Најмоћнији људи света, окупљени у Билдерберг групу, састаће се ове недеље, на мање од 30 километара од Беле куће, открива Раша тудеј.

Како се наводи, теме састанака, који почиње у четвртак у месту Чантили у америчкој држави Вирџинија, биће Русија, Трампова администрација и „информациони рат“.

„Потврђено је да ће сусрету присуствовати 131 званица. Велики број високо рангираних чиновника Беле куће ће бити присутно, укључујући и саветника за националну безбедност Х.Р. Мекмастера, као и председниковог асистента Кристофера Лидела“, наводи Раша тудеј.

Такође, теме састанка ће бити и „пут Европске уније“, као и питање „зашто популизам расте“.

Ово ће бити 65. састанак групе моћника која је обавијена велом мистерије и то први пут без једног од својих оснивача, мултимилијардера Дејвида Рокфелера који је преминуо раније ове године.

„Група је саопштила да је ова конференција сазвана како би дизајнирала бољи дијалог између Европе и Северне Америке. Сваке године јој присуствују званице из сфера политике, индустрије, финансија, медија и образовања. Две трећине су Европљани, остатак је из Северне Америке“, додаје се.

Раша тудеј преноси и да ће састанку присуствовати генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, сенатори из редова Републиканске партије Том Контон и Линдзи Грејем, као и кинески амбасадор у САД.

„Састанци ове организације су озлоглашени због мањка информација о томе шта се дешава током дискусија, састанци су затворени за јавност и медије. Све се ради по правилу Чејтам хауса, које значи да учесници могу да користе информације које су добили, али не и да кажу извор. Извештаји са састанака такође не постоје“, појашњава Раша тудеј.

БОНУС ВИДЕО

Народни посланик и председник Савета за одбрану и безбедност Српског покрета Двери, Зоран Радојичић, говори о томе како и на који начин мигранти угрожавају безбедност Србије

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.