Прочитај ми чланак

СРАМОТА: Због „Београд је за Вучића” склонили „Зид плача”, слике погинулих Срба

0

Испред Народне скупштине, где досадашњи премијер Aлександар Вучић треба да положи заклетву и преузме дужност председника државе, почело окупљање грађана.

Окупљени грађани носе српске заставе, а неки имају ознаке с логом Aлександра Вучића и Српске напредне странке.

„Српског зида плача”, више нема испред Скупштине Србије. (Фото: Н.С.)

У Скупштини Србије све је спремно спремно за свечаност. Посланици већ увелико пристижу у парламент, а у скупштинском холу су и домаћи и страни медији, а за свечану седницу акредитовано је око 60 домаћих и страних медија.

У самом холу су и два велика цветна аранжмана, где би, како се очекује, после заклетве требало да буде приређен и коктел.

Пре свих, у Дом Народне скупштине стигао је будући генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Испред здања Народне скупштине од раног јутра је распоређен велики број полицајаца.

За 18 сати испред Скупштине најављен је и протест „Против диктатуре“.

„Зид плача“ испред Дома Народне скупштине, на којем су биле фотографије погинулих и несталих Срба на Косову, склоњен је и уместо њега су на металну ограду стављене српске заставе.

Преко пута Дома Народне скупштине налази се велики транспарент „Београд је за Вучића“, а у Пионирском парку, где је зграда Председништва Србије, све је више грађана.

На том месту, према ранијим најавама требало би да се окупе присталице Српске напредне странке, које ће за ову прилику допутовати из целе Србије.

Фото: Б92

Такође, недалеко од Скупштине Србије окупила се и мања група грађана, која тиме жели да изрази незадовољство радом актуелне власти.

Саобраћај на Тргу Николе Пашића је обустављен.

ЗАКЛЕТВА

Вучић ће заклетву положити у Народној скупштини око 12 сати, над Уставом, чији је посебан примерак направљен за ову прилику, а испод Устава Србије на говорници у парламенту налазиће се и верна реплика Мирослављевог јеванђеља.

Вучић ће заклетву положити држећи десну руку на Уставу Србије, који ће му дати председница Уставног суда Весна Илић Прелић.

Текст заклетве гласи: „Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохији као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности“.

БОНУС ВИДЕО

др Душан Јањић и др Слободан Антонић о будућем премијеру Србије и о томе како ће Вучић да влада Србијом као са председничког места (01:33:30).

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.