Прочитај ми чланак

РУСИ СКЕНИРАЛИ ВУЧИЋЕВ ГОВОР: О Русији, Кини и НАТО

0

Београд, Москва -- Руска државна агенција ТАС осврнула се на смену на челу државе Србије уз фокус на детаље говора новог председника Александра Вучића.

Како се наводи на почетку текста, Вучић је рекао да ће „Србија увек одржавати пријатељске односе са Русијом, упркос спољним притисцима“.

„Протеклих година, успели смо да постигнемо много у односима и са руским народом и са њиховим лидерима“, рекао је Вучић и додао да ће развијати пријатељске односе и са Кином, истиче ТАС.

У наставку текста, руска агенција истиче да је Вучић у свом говору после заклетве рекао да је Србија одлучна у томе да настави са политиком војне неутралности.

„Не желимо да улазимо у војне пактове и алијансе. Желимо да имамо сопствену војску, довољно јаку да се одбранимо. Ми ћемо наставити са политиком независности, као и да одржавамо односе са партнерима“, преноси ТАС Вучићеве речи.

Такође, агенција додаје да је и дан пре ступања на нову дужност бивши премијер рекао да Србија нема намеру да улази у НАТО, да инвестира у нову војну опрему и купује од Русије, али да је истовремено „истакао важност европског пута за Србију“.