МЛАДИЋ СА ПРИЈАТЕЉИМА: Тражили га БИА, ЦИА, МИ&, а он са пријатељима био у Гучи!

1

Слика је настала 2000. године на Сабору трубача у Гучи, баш у јеку "бекства и скривања" Ратка Младића када су га "тражили" истражни органи због потернице Хашког трибунала који га је теретио за ратне злочине.

Два човека су препознала генерала који је седео са супругом, пришли су му с леђа, загрлили га и питали да ли могу да се сликају. Истог тренутка били су на поду. Обојицу је у секунди оборио човек који стоји позади на слици.

Препаднути људи су гледали изнад себе људску громаду високу преко 2 метра. Ратко се окренуо, насмејао, извинио и пристао да се слика са њима. Након што је фотоапарат шкљоцнуо, Ратко се обратио момку који их је сликао: „Дај то ‘вамо!“ Дечко се уплашио да ће Младић разбити фотоапарат.

Генерал је загрмео: „Стани мирно“ и сликао дечка који је стајао са друге стране стола.

Генерал Ратко Младић вратио се из Гуче исто како је тамо и стигао: хеликоптером.

 

Ekskluzivna fotografija i još ekskluzivnija priča: Slika je nastala 2000. godine na Saboru trubača u Guči, baš u jeku „bekstva i skrivanja“ Ratka Mladića kada su ga „tražili“ istražni organi zbog poternice Haškog tribunala koji ga je teretio za ratne zločine. Dva čoveka su prepoznala generala koji je sedeo sa suprugom, prišli su mu s leđa, zagrlili ga i pitali da li mogu da se slikaju. Istog trenutka bili su na podu. Obojicu je u sekundi oborio čovek koji stoji pozadi na slici. Prepadnuti ljudi su gledali iznad sebe ljudsku gromadu visoku preko 2 metra. Ratko se okrenuo, nasmejao, izvinio i pristao da se slika sa njima. Nakon što je fotoaparat škljocnuo, Ratko se obratio momku koji ih je slikao: „Daj to ‘vamo!“ Dečko se uplašio da će Mladić razbiti fotoaparat. General je zagrmeo: „Stani mirno“ i slikao dečka koji je stajao sa druge strane stola. General Ratko Mladić vratio se iz Guče isto kako je tamo i stigao: helikopterom.

A post shared by Legende Devedesetih (@legendedevedesetih) on

БОНУС ВИДЕО

Југослав Петрушић, српско-француски агент и контраобвештајац у емисији „Дебате” говори о томе како су вршени злочини над Србима  у БиХ, за време грађанског рата 1991-95. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.

  • Михаило

    У Гучи 2000. га није нико тражио ( из Србије) јер је Гуча била пре 5. октобра