Прочитај ми чланак

ИНАУГУРАЦИЈА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Три скупа – долазе и присталице и противници

0

Док Александар Вучић буде полагао председничку заклетву, испред Народне скупштине, како је најављено, окупиће се и његове присталице и - противници.

Док Александар Вучић буде полагао председничку заклетву, испред Народне скупштине, како је најављено, окупиће се и његове присталице и – противници.

За данас су најављена чак три окупљања – скуп подршке Вучићу од 10 часова, који је једини пријављен полицији, и два протеста против његовог преласка на председничку функцију. У исто време кад се буду окупиле присталице лидера СНС, организује се и „Протест против дикататуре“, док Покрет Саше Јанковића позива грађане у 18 часова на Трг републике.

Опозиционе партије јуче су се договарале на који од ова два протеста ће позвати присталице да дођу. Јанковићев Покрет одлучио се за поподневну варијанту, како кажу из чисто практичних разлога, јер очекују да ће после посла доћи више грађана. Кажу да митинг нису могли да пријаве неколико дана раније, јер нису знали када ће Вучић полагати заклетву. Њима ће се придружити и ДЈБ Саше Радуловића, СДС Бориса Тадића, Вук Јеремић. Из ДЈБ и СДС позивају на касније окупљање како би се избегли могући сукоби и насиље.

Долазак на оба опозициона протеста најавили су из ДС-а, Двери и Левица Србије. У Новој странци одлучили су да се придруже само преподневном протесту.