Прочитај ми чланак

РАДНИЧКИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Опљачкали нас тајкуни, странци и Вучић!

0

Данас, 30. маја, испред Владе Србије протествовали су бивши радници и мали акционари фирми, „Индустрија котрљајућих лежаја” (ИКЛ) и „Ц Маркета”, који су оптужили државу Србију, тајкуне и Александра Вучића да су криви зашто су опљачкани за више десетина милиона евра, односно да су због њих и коорупције у правосуђу остали без посла и на улици.

На протесту је било око сто опљачканих и дубоко озлојеђених радника, а осим Србин.инфо-а ниједан медији није био присутан.

Од политичара једино је био ту народни посланик Српског покрета Двери, Срђан Ного, који je неких пола сата остао да разговара са бившим радницима споменутих приватизацијом уништених предузећа.

ИКЛ

Стана Рондовић, испред некадашњих радника и малих акционара Индустрије котрљајућих лежаја (ИКЛ) за Србин.инфо дала ЈЕ интервју објаснивши како је током  приватизације њихово успешно предузеће уништено и опљачкано, при чему су радници наведена фирме без милости отерани на улицу док истовремено, на месту где је била споменута фабрика, на плацу од 1,9 хектара, између улица Далматинске, Старине Новака, Станоја Главаша и кнез Данилове (центар Београда) инвеститори „Shikun & Binui Group” и „AFI Europe”  (творац првог пословног парка у Србији – „Ерпорт ситија” у Новом Београду, где се налазе седишта свих страних банака у Србији) граде стамбено-пословну четврт „Централ гарден” који ће имати око 500 станова и локала.

„Премијер Вучић уместо да одржи обећање лично  дато нама, коју смо представљали раднике „Индустрије котрљајућих лежаја”, изречено у његовом премијерском кабинету, да ће обезбедити примену закона и судских правоснажних одлука којим је потврђено да смо опљачкани, он нас сада игнорише и одбија даље да нас прими”.

Шта је још рекла госпођа Рондовић, о пљачки ИКЛ и умешености Алаксандра Вучића и Града Београда у сумњивој приватизацији њеног некадашњег предузећа послушајте у овом видео клипу испод:

Ц МАРКЕТ

Драгомир Перишић,  испред некадашњих радника и малих акционара „Ц маркета” за Србин.инфо говори како су радници, ове некадашње успешне трговачке фирме, опљачкани од стране државе Србије и Мирослава Мишковића.

Он је, такође, оптужио да од продаје Ц Маркета имао корист и Александар Вучић, односно да је и он умешан у нестанак 50 милиона евра, новца које је Делезе, после куповине Ц маркета од Мирослава Мишковића издвоји за мале акционаре

Послушајте шта је још у вези ове спорне приватизације рекао Драгомир Перишуић и дониeсите онда сами суд.

БОНУС ВИДЕО

У Србији не ради политички систем, држава не функционише, а народ очекује да се овде неке ствари коначно решавају, рекао је гостујући у емисији „Дебаате” народни посланик Српског покрета Двери, Срђан Ного.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 12.