Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Долазе боља времена, златно доба за народ Србије

0

Одлазећи премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић рекао је да иако нема права на велике емоције, није му свеједно да напусти Владу Србије

Одлазећи премијер и изабрани председник Србије Aлександар Вучић рекао је да иако нема права на велике емоције, није му свеједно да напусти Владу Србије.

„Немам права на велике емоције. И када са кучетом живите пола године и две, па вам је тешко да одете на месец дана да га не видите. Можда се неки радују, биће мање дисциплине и повишеног тона, али вероватно им није свеједно. Мени свакако није свеједно“, рекао је Вучић за телевизију „Пинк“.

Он је казао да се кандидовао за председника „да се не бисмо вратили у прошлост, да се не би на власт вратили људи који су уништавали и урушавали земљу“.

МАКЕДОНИЈА

„Одговорне државе не објављују прислушкиване разговоре“, рекао је Вучић поводом објављивања информација о праћењу новинара Мирослава Лазанског у Македонији. У Србији се прислушковани разговори у медијима нису објављивали протеклих година, барем не они после 2012. године. Наравно да их има, у складу са законом, али не у медијима. Одговорне државе се понашају на одговоран начин“, истакао је он“. Упитао је зашто су македонске власти уопште пратиле и прислушкивале новинара Лазанског, те рекао је да је срамота шта је урађено и што се неко поноси тиме што је објавио те прислушкиване разговоре. Лазански је са припадником српске тајне службе, према порталу Крик, позивајући се на прислушкиване разговоре, за које тврде да су процурили из македонске тајне службе, наводно спроводио медијску пропаганду у Македонији у корист бившег премијера Николе Груевског и руске политике. Лазански је реаговао да не разуме шта је спорно са његовим контактирањем са припадницима наше амбасаде и што је објавио текст о томе како је видео догађаје у Македонији.

„Донео сам овде неких пет кеса и покушаћу грађанима да објасним шта је све до сада урађено. Знам да људи у Србији тешко живе, али биће боље. Задовољан сам са радом, трудом и напором, али долазе биља времена. Ја их зовем златно доба. Морате са свих страна да урадите најбоље да би дошло до раста. Захвалан сам нашем народу што је веровао у мене и у план и програм, кога сада сви хвале“, истакао је Вучић.

Он је навео да се током мандата сусретао са огромним притисцима и да ће о томе говорити када за то буде време.

Вучић је рекао и да према последњим истраживањима јавног мњења Српска напредна странка, на чијем је челу, има подршку вишу од 55 одсто.

„Један је проблем за јавни дуел, нећемо у НAТО“

Одговарајући на питања лидера СРС Војислава Шешеља, Вучић је рекао да што се тиче непристајања јавног дуела постоји само један проблем.

„Један је проблем за јавни дуел. Не плашим се ни Шешеља нити једног другог. Не можете да идете на дуеле са једним него са њих десет, сви то траже, а моје је да се понашам као премијер, сутра председник, а не да се понашам као партијски лидер. Мислим и да Шешељ зна како би се тај дуел завршио“, казао је Вучић.

Говорећи о односима са Русијом и ЕУ, и одоварајући на Шешељево питање – докле ћете да седите на две столице и да ли мислите да ће то дуго да траје?, рекао је:

„То нису две столице, он је тај који бира једну од две столице са стране, а ја бирам ону у средини – српску столицу“, нагласио је Вучић.

Он је истакао да је европски пут важан за Србију, највећи део извоза је у земље ЕУ, одакле долази и највећи део инвестиција.

Што се тиче НAТО, Вучић каже да Србија не изражава зељу за уласком у тај савез.

„Био сам на савету НAТО и свима сам рекао да немамо ту аспирацију. Они траже прво да се изјасните, па онда износе свој став. Наша намера је да будемо војно неутрални, желимо да будемо ван војних блокова“, поручио је он, додавши да смо због тога улагали у нашу безбедност.

Подсетио је да су војска и полиција обновили униформе, да стиже 9 нових хеликоптера и да у року од 60 дана стижу руски МИГ-ови.

Најавио је да ће 1. септембра извршити смотру 1.500 војника са најбољим могућим наоружањем.

„Наша је одлука – супер је, сарађујемо са НAТО и са ОДКБ, али желимо да имамо своју војску, чисто небо, да се тако понашамо. То је и наше историјско право“, закључио је.

На питање о раду Јавног сервиса, Вучић је рекао да се и он пита зашто плаћа новинаре који седе у штабу Вука Јеремића, измишљају разлоге, обмањују јавност.

Он је рекао да је против финансирања медија по основу пројеката, али да није имао довољно снаге да се са тиме избори.

Додао је и да очекује бољу сарадњу са НВО када дође на позицију председника Србије.

БОНУС ВИДЕО

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић прича о томе како о томе на који начин режим Александра Вучића функционише и како Вучићеви батинаши који круже по Србији и застрашују народ и локалне функционере.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 12.