Прочитај ми чланак

ДОСТА ЈЕ БИЛО: Шапић да каже да ли ће после избора у Београду у коалицију са СНС

0

Доста је било тражи од председника општине Нови Београд Александра Шапића да каже да ли ће после избора у Београду прихватити коалицију са СНС.

Прослављени ватерполиста најавио је кандидатуру за градоначелника Београда на изборима који ће бити одржани наредне године.


Из Доста је било наводе да је Шапић „уз свесрдну помоћ медија под Вучићевом контролом и гостовање на Пинку“ ушао у кампању заградоначелника Београда.

Осим тога, они наводе да председник новобеоградске општине „игра на Ничићеву карту и свесрдно се труди да се представи као опозиција“.

„Шапић одговор врло гласно избегава иако је у питању основно питање, минимум који кандидати дугују бирачима је да се изјасне да ли ће сарађивати са онима који руше ноћу у Савамали и Земун Пољу, а праве се невешти кад треба срушити нелегалне викендице и зграде људи из власти“, наводи се у саопштењу.

Такође из ДЈБ наводе да се председник општине Нови Београд „потрудио око свог опозиционог имиџа“ улазећи у свађу са градским менаџером Гораном Весићем.

„Шапић оставља утисак да је у опозицији, али кад се од њега тражи да отворено каже да ли ће у коалицију са фантомом из Савамале, остајемо без одговора. Откако је на челу општине Нови Београд Александар Шапић сарађује са свим фантомима који су најдиректније финансијски помагали рад његове приватне пливачке школе, а све под велом бесплатних програма за децу током распуста. О многим малверзацијама, отпуштањима и запошљавањима у општини, намештању јавног тендера и личном рекламирању на рачун општинског буџета ДЈБ је писао и обавештавао јавност. Нећемо дозволити да се Александар Шапић сад подметне Београђанима као СНС-ово кукавичије јаје“, истичу из ДЈБ.

У саопштењу се даље наводи да је Шапић након избора 2016. године одбио да прихвати „црвене линије политике ДЈБ“ које забрањују партијско запошљавање, буразерску економију и намештене тендере и одабрао коалицију са Шешељевим радикалима“.

На крају они наводе да је и „Шапић плагирао докторат попут кадрова СНС“ и да грађане „покушава да купи њиховим парама, као СНС, само бесплатним излетима“.