Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРАЦ НЕПОЖЕЉАН У РУСИЈИ – у Москви Вуковићу одузели пасош

0

Вуковић је рекао да је јутрос стигао у Црну Гору, те да су му руске власти одредиле задржавање и депортацију, јер је наводно на списку особа из Црне Горе које нису добродошле у Русију

Функционер ДПС-а Миодраг Вуковић биће депортован из Русије у току дана за Црну Гору! Он је задржан на московском аеродрому и „политичких разлога“ по неком федералном закону. Овај скандал само је у низу нарушених односа званичних црногорско-руских односа.

 

Вест је процурела јутрос, а незванично се истиче како је Вуковић лошег здравља и да се налази на “ничијој територији“ на аеродрому без воде и тоалета, као „персона нон грата“ .

Наводно му на аеродрому није дозвољено да користи телефон, али је нешто касније ипак успео да ступи у контакт са амбасадом Црне Горе у Москви. Надлежне службе на аеродрому допустиле су да му неко од колега који је прошао пасошку контролу дотури торбу са лековима.

– Хоћу да се вратим кући, биле су Вуковићеве речи.

Он је као представник црногорског парламента са још једним сарадником путовао за Минск на скуп Централно-европске иницијативе.

ПРОТЕСТНА НОТА ЗБОГ ХАПШЕЊА ВУКОВИЋА

Министарство спољних послова Црне Горе најавило је да ће током дана упутити протестну ноту званичној Москви због, како се наводи, привођења и депортације посланика владајућег ДПС-а Миодрага Вуковића, пренео је Радио Црне Горе.

Вуковића је синоћ задржала полиција на московском аеродрому Домодедово уз образложење да је у Русији персона нон грата, а убрзо након хапшења, одлучено је да ће га Русија депортовати у Црну Гору. Лет из Москве за Тиват је тек био јутрос у седам ујутру, па Вуковић није могао пре тога да напусти Русију, тврде црногорски медији.

Вуковић је за Радио ЦГ рекао да је јутрос стигао у Црну Гору, те да су му руске власти одредиле задржавање и депортацију, јер је наводно на списку особа из Црне Горе које нису добродошле у Русију.

Каже да је то политичка одлука због свих дешавања у Црној Гори у протеклом периоду.

Како су раније објавили црногорски медији, услови у којима је Вуковић боравио у Русији били су нехумани. То је, како се наводи, стварало озбиљне проблеме, јер је Вуковићево здравствено стање због хроничне болести нарушено.

Иначе, Вуковић у Русији био у транзиту, а крајња дестинација је био Минск, где је требало да учествује на скпу Централно-европске иницијативе.