Прочитај ми чланак

СРБИН УМАЛО УПРОПАСТИО ЖУРКУ, Рома ипак у Лиги шампиона!

0

Каква драма на ''Олимпику'' на Тотијевом опроштају. На крају ипак сузе радоснице, Рома иде у Лигу шампиона!

Утакмица у Риму била је потпуно у знаку Франческа Тотија који је вечерас одиграо своју последњу утакмицу у каријери, али тешко да је ико могао да очекује драматичнији опроштај легенде Роме.

На крају – 3:2 за Римљане, али само захваљујући стативи коју је у финишу погодио Дарко Лазовић.

Сам почетак наговестио је да екипи Лућана Спалетија неће бити нимало лако вечерас. Талентовани 16-годишњак Пјетро Пелегри је већ у трећем минуту умакао одбрани Роме и затресао мрежу домаћих, за вођство Ђенове од 1:0!

Није се дуго чекало на изједначење домаћих, Един Џеко је искористио своју прилику у 10. минуту, када је прво погодио стативу, али је имао среће да се лопта одбије до њега, па ју је спровео у мрежу.

Очекивао се и брзи преокрет, али је Ђенова успешно одолевала. Проблем за домаће била је и рана повреда Емерсона који је већ у 18. минуту морао ван терена.

Франческо Тоти је у игру, уз овације са трибина, ушао у 53. минуту и уписао свој 786. наступ, али резултат и даље није ишао на руку његовом тиму.

Ипак, после акције Стротмана и Џека, Де Роси је у 74. минуту донео велико олакшање домаћима, за преокрет Римљана – 2:1.

Чинило се да гостима нема повратка после овог гола, али онда је главну улогу преузео Дарко Лазовић, који само пет минута касније доноси изједначење Ђенови за прави шок у Риму – 2:2!

Само минут касније, опет Лазовић у стопостотној прилици, али статива спасава домаће!

И када је драма достигла врхунац, експлозију одушевљења на “Олимпику“ донео је Пероти – 3:2 за Рому која иде у Лигу шампиона!

За то време у Ђенови, Наполи није имао никаквих проблема против домаће Сампдорије. Наполитанци су славили са убедљивих 4:2, а практично су највећи део посла завршили већ током првог полувремена ове утакмице.

На водећи гол се чекало до 36. минута када је Мертенс захватио једну одбијену лопту и са 18 метара послао је у мрежу истрчалог голмана Пуђонија, да би шест минута касније Инсиње искоса са леве стране погодио за 2:0.

Тек што је почело друго полувреме, у 49. минуту меча, у стрелце се уписао и Марек Хамшик на асистенцију Каљехона и више није било изгледа за било какав преокрет до краја, иако су домаћи само два минута касније голом Кваљареле смањили на 3:1.

А да победа Наполија данас буде још убедљивија, побринуо се Каљехон, својим поготком у 65. минуту, а Алварез је у 90. поставио коначних 4:2