Прочитај ми чланак

НЕМЦИ ХОЋЕ РУСКО: Volkswagen планира прoизводњу „москвича”

0

Стручњаци сматрају да је идеја немачких произвођача аутомобила креативна и да би могла да буде успешна с обзиром на општу пажњу која се у свету поклања Русији.

Некада веома популарна марка путничког аутомобила у Источној Европи можда ће се поново појавити на тржишту захваљујући немачкој фирми Volkswagen. Ова компанија је откупила сва права на бренд „москвич” (Moskvich) на период од пет година.

Компанија која је раније производила москвиче банкротирала је и ликвидирана је 2010. године. Последње возило она је произвела давне 2001. године. Био је то „москвич-2141”.

Како сматрају стручњаци за маркетинг, Volkswagen би могао да лансира производњу седана економске класе. Калушки завод у Русији се наводи као једна од могућих платформи за производњу, преноси портал Car.Ru.

Стручњаци сматрају да је идеја немачких произвођача аутомобила креативна и да би могла да буде успешна с обзиром на општу пажњу која се у свету поклања Русији у целини, а посебно њеној престоници. Тако је било у совјетска времена када је у Немачкој било модерно носити „командирске” војне ручне сатове који сијају у мраку, а у гаражи је требало да стоји тада модерни „москвич”.