Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Маја Гојковић – брука и срамота српске политике

0

Председник НС РС Маја Гојковић на све начине покушава да скрене пажњу са једине истине: да је незаконито заказала седницу Скупштине, укидајући могућност опозицији да предложи допунске тачке дневног реда, што се никада није догодило у новом сазиву Народне скупштине.

Очито је да је у питању наставак покушаја гушења гласа опозиције у парламенту пред полагање заклетве новог председника и избор нове Владе.

То није једино безакоње Маје Гојковић: она већ месецима не заказује нити једну седницу на актуелну тему, а по Пословнику о раду је обавезна да то учини минимум једном месечно. Она не сазива седнице Скупштине последњег четвртка у месецу када би Влада требало да одговара на питања народних посланика. Она избегава да заказује седнице уторком и четвртком јер тада такође посланици имају право да постављају посланичка питања. Коначно, нити један министар већ 10 месеци није поднео извештај о свом раду, а то су према Пословнику обавезни да чине на свака три месеца, као и да дођу на седнице надлежних скупштинских одбора и одговарају на питања народних посланика.

Не разумемо зашто се медији не баве овим директним кршењем Закона о Народној скупштини и Пословника о раду Народне скупштине који воде ка укидању демократије у Србији, већ се баве вештачким аферама које скрећу пажњу јавности са суштине. Зар је могуће да нико није пренео јавности да је Маја Гојковић заказала седницу Скупштине, па је отказала само зато што је опозиција предала предлоге за допунске тачке дневног реда, да би је поново заказала после радног времена када нико из опозиције није могао да преда своје предлоге? Зар свима није јасно да је ово спрдња са демократијом и парламентаризмом и да је Маја Гојковић брука и срамота српске политике? Зашто медији причају о свему другом сем о овоме? Зашто нико из медија не пита Мају Гојковић када ће посебна седница о њеној смени коју је јавно обећала у директном ТВ преносу?

Докле ћемо се сви у Србији правити луди на сва понижења и вређања интелигенције и здравог разума којима смо изложени од стране напредњачког режима? Зар је могуће да смо дозволили да Народну скупштину води жена која је променила 10 странака и још има морала да се бави политиком и држи лекције другима?

Није нам јасно зашто су колеге из СРС, ДС и независни посланици Зоран Живковић и Мариника Тепић јуче присуствовали седници Народне скупштине која је заказана на незаконит начин, противно Пословнику о раду. Маја Гојковић непрестано покушава да укине глас опозиције у Скупштини, а јучерашње присуство дела опозиције у скупштинским клупама само је дало оправдање владајућој већини да је све у реду.

Уместо да су се придружили већем делу опозиције у бојкоту седнице, посланици СРС, ДС и независни посланици Зоран Живковић и Мариника Тепић практично су дали алиби за одржавање незаконите седнице. Да у скупштинској сали није седео нико из опозиције режим не би могао да глуми да је све у реду и измишља небулозне оптужбе да је опозиција нешто фалсификовала у писарници Скупштине. Зар не би имало много већи ефекат да је читава опозиција заједнички бојкотовала седницу и оголила парламентарно насиље власти?

Или можда нисмо сви у опозицији заиста опозиција?

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће „Центар” су били народни посланици Ђорђе Вукадиновић (испред посланичке групе „За спас Србије” и Срђан Ного (испред посланичке групе „Српски покрет Двери”).

Током емисије било је речи и предстојећим градским изборима у Београду, о стању у српским медијима, о увођењу сексуалног образовања у српским предшколским установама и школама, о страним инвеститорима као и о томе да ли су, и ако јесу, мигранти опасност по Србију и народ Србије.
Дебату, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ