Прочитај ми чланак

ДР СЛОБОДАН АНТОНИЋ: Срби имају Другу Србију, док Албанци немају другоалбанце

0

„Погледајте како делују Албанци: и ако су они на први поглед посвађани - то су велике политичке страсти, бацају једни другима сузавац, да нису ту и стране трупе можда би се и међусобно убијали – међу њима никада није постојао већи конзенсус него што сада постоји, када су питању Срби и Србија, рекао је др Слободан Антонић”, у дебати са др Душаном Јањићем, за медијску кућу „Центар” и додао:

„Ако погледате, када је у питању конзенсус између Албанцима и Србима, видите да међу њима тога има, а да међу нама нема. Како може бити конзенсус између патриотске и Друге Србије када Друга Србија сматра да је Косово одавно изгубљено за Србе и да Србија треба да призна независност Косова”.

Антонић је истакао да међу Албанцима на Космету нема друге Албаније, односно те врсте политичког или друштвеног става чак и међу појединцима и интелектуалцима или у њиховом парламенту заступника другоалбанске идеје.

„У том смислу Срби против себе имају народ који је постигао национални конзенсус, који можда се разликује у детаљима, када је у питању како га применити, док смо ми ту потпуно подељени. И зато је потпуно јасно да имамо малодушности и беспомоћност Срба на Косову пошто не постоји српска елита са националним конзезусом која га подржава”, закључио је на крају наш познати политички аналитичар.

Целу дебату, „О томе како Албанци побеђују Србе”  и шта су при томе оосталим темама рекли др Слободан Антонић и др Душан Јањић можете погледати у видео клипу горе.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.