Прочитај ми чланак

ЖРЕБ ЗA РОЛАН ГРОС: Новак у Надаловој половини (Пројектовано четвртфинале)

0

Као по усуду два најбоља играча на шљакастој подлози поново у истој половини жреба, овај пут на другом гренд слему сезоне.

На свечаности у Паризу одржан је жреб за овогодишње издање Ролан Гароса. Домаћини су били прошлогодиушњи лауреати, Гарбиње Мугуруза и Новак Ђоковић.

И може се рећи да Београђанина срећа поново није послужила, пре свега зато што се још једном нашао у истој половини као и деветоструки победник другог гренд слема сезоне, Рафаел Надал. A то значи да је њихов дуел пројектован за полуфинале. У горњем делу жреба налазе се Енди Мари, Кеи Нишикори, Стен Вавринка, Марин Чилић, а у доњем, поред Новака и Рафе ту су Доминик Тим, Милош Раонић… Наравно, ето још једне теме за теоретичаре завере у белом спорту…

Било како било, Ноле ће у одбрану титуле кренути од Марсела Гранољерса који би могао да му направи проблеме. Ипак је у питању Шпанац, а добро знамо како они играју на земљаној подлози. Следећи противник нашем асу могао би да буде други наш ас, Јанко Типсаревић, уколико буде бољи од Портгалца Жоаа Соузе, такође мајстора за ову подлогу. Виктор Троицки стартује против Руса Јевгенија Донскоја, а Душан Лајови против Бразилца Томађа Белучија. Иначе, сва ћетири наша тенисера су у истој половини жреба. 

„Вратити се овде као шампион је свакако ново искуство и сигурно ће утицати на мој приступ турниру. Наравно, биће ми лакше пошто је Aгаси ту, а и научио сам да се носим са притиском. Ове године најбоји тенис су приказали Федерер и Надал, који је и највећи фаворит за победу овде. „, рекао је Ђоковић.

Пројектовани мечеви четвртфинала: Мари – Нишикори, Вавринка – Чилић, Надал – Раонић и Тим – Ђоковић.

Са WТA стране жреба за сада имамо само једну представницу (Aлександра Крунић се у току писања овог текста борила за улазак у галвни жреб). То је, наравно искусна Јелена Јанковић која ово издање париског гренд слема отвара против неке од квалификаткиња, што значи дф може да добије и сународницу.

БОНУС ВИДЕО

Гост емисије „Интервју” медијске куће „Центар” био је наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић.

У емисији се говорили о стању у српском фудбалу, о томе колико је некад било пара у фудбалу, (00:01:00), о репрезентацији Југославије док је био Живадиновић селектор (00:02:00), о односу који је гост емисије имао према играчима које је тренирао (00:07:00), о томе за кога је навијао Слободан Милошевић (00:09:00), као о данашњим играчима ФК Црвена Звезда и мутним радњама везаним за фудбалере тог београдског клуба (00:11:00) …