Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕН ПРВИ НЛО ОБЈЕКАТ НА СВЕТУ? Пронађен је у Балтичком мору…

0

Аномалија у Балтичком мору је можда једно од најмистериознијих подводних открића у последњих неколико година

Ова „аномалија“ је откривена 19. јуна 2011. године, од стране „Океан X Теам“ са седиштем у Шведској, током роњења у Балтичком мору између Шведске и Финске, док су били у потрази за старим бродским олупинама. Откако је ова аномалија примећена, појавило се безброј теорија у покушају да се објасни шта је, овај мистериозни објекат.


Аномалија у Балтичком мору је округла, дебљине 3 до 4 метра и са око 60 метара у пречнику, стоји на нечему што је налик стубу висине 8 метара, и налази се на дубини од 85 до 90 метара.
Годину дана након откривања овог објекта, тим је одлучио да више истражи ову аномалију, и разјасни мистерију која стоји иза овог такозваног потопљеног НЛО-а. Међутим, група се појавила са више питања него одговора.

– Не могу да објасним шта смо видели, отишао сам тамо у потрази за одговорима, али сам се вратио са још више питања – рекао је Стефан Хогборн, један од Оцеан X ронилаца 2012. године.

– Током моје 20-годишње ронилачке каријере, укључујући и 6.000 роњења, никада нисам видео ништа слично – рекао је Хогборн у саопштењу.

– Чули смо много различитих врста објашњења, од свемирског брода Џорџа Лукаса – Милениум Фалкон – до “то је нека врста прикључка за унутрашњи свет, као да би доле требало да буде пакао или тако нешто – рекао је ронилац Питер Линдберг у саопштењу за јавност.

Током последњих неколико година, ово откриће је створило хипотезе свих врста. Док неки кажу да би то могли бити остаци метеорита или ратни брод, неки медији и уфолози верују да би то могао бити летећи тањир.

Они најскептичнији, с друге стране, сматрају да су сва истраживања фарса и део маркетиншке кампање, односно маркетиншки триг Океан X-а да покуша да прикупи новац који би им помогао у другим пројектма који се односе на потрагу за изгубљеним благом.

Занимљиво, након што је Оцеан X донео узорак такозване аномаље на површину, наводно је утврђено да садржи лимонит и гетит. Израелски геолог Стив Вајнер тврди да су ови материјали “метали које природа не може сама да репродукује.“

Осим тога, ако сами ови метали нису довољно чудни, Стефан Хогборн, члан Океан X тима, рекао је да је њихова опрема престала да ради када су пришли овој Балтичкој аномалији на 200 метара. Он је рекао: „Било шта електрично – као и сателитски телефон – престало је да ради када смо дошли изнад тог објекта.“

„Онда смо се померили на око 200 метара, и прорадили су поново, а када смо се вратили изнад објекта, није радило.“

Ронилац Питер Линдберг је рекао: „Доживели смо ствари које ја заиста не могу да замислим, а ја сам био највећи скептик у тиму по питању ових разних теорија.“

„Био сам некако припремљен само да пронађемо камен или литицу, или гомилу блата, али није било ништа такво, тако да је за мене ово било искуство које ми је недостајало, морам рећи.“

Члан Океан X-а, Денис Асберг је рекао: „Ја сам стопроцентно убеђен и уверен да смо пронашли нешто што је веома, веома, веома јединствено.“

„Онда, ако је то метеорит или астероид, или вулкан, или база од, рецимо, брода из Хладног рата који је произведен и постављен тамо – или ако је то НЛО…“ „Па, искрено, мора бити нешто.“ Ове цитате је прво објавио НДТВ.

Међутим, други стручњаци – попут Фредерика Клингберга и Мартина Џејкобсона – не слажу се и указују да хемијски састав узорка подсећа на израслине који нису реткост у мору, и да пронађене материјале, укључујући лимонит и гетит, заиста може формирати сама природа.

Професор геологије Волкер Брухерт сугерише да је Балтичка аномалија највероватније депозит глечера. Глечери који се формирају у близини Балтичког мора би преместили ову формацију са њеног места порекла. На сличан начин као бројне балансирајуће стене које се налазе на врху многих планина.