Прочитај ми чланак

УЈЕДИЊУЈЕ СЕ ОПОЗИЦИЈА Стаматовић спрема удар на Београд!

0

Опозиција на прагу уједињења пред изборе у Београду!

Председник покрета “Слободни грађани Србије” Саша Јанковић пружио је руку опозиционарима. Он је најавио састанак са лидером ДС-а Драганом Шутановцем и председником Нове Зораном Живковићем, ипак ту није крај изненађењима!

 

Јанковић је на сва уста исхвалио свог дојучерашњег противника Вука Јеремића, рекавши да је спреман и са њим да сарађује, а како сазнајемо у борбу за Београд улази и председник општине Чајетина Милан Стаматовић!

– Изгледа да је потајна жеља многих да покажемо да пелцер Златибора може да се пренесе до Београда. Једно је сигурно, Стаматовић ће са својом Здравом Србијом изаћи на изборе у Београду и освојиту значајан број одборника који це моћи домаћински да одлучују о судбини престонице – поручили су за “Ало!” из Стаматовићевог кабинета.

Да је све могуће, потврђује и изјава Саше Јанковића, који је рекао да не жели да буде “калиф уместо калифа” и најавио састанке са председником ДС-а Драганом Шутановцем и председником Нове Зораном Живковићем.

Он је навео да је циљ његовог покрета да се превазиђу поделе у Србији, јер је даље фрагментирање, па да свако “као у Топ листи надреалиста има своју странку”, лоше по Србију.

Јанковић је казао и да је отворен за сарадњу са Вуком Јеремићем који се у кампањи показао као прави опозиционар.

– Раније није, па сам био резервисан. Није се оглашавао раније, и нисам знао ко је Вук, имао сам искуства током његовог министарског мандата, не баш добра у ономе што сам радио као заштитник. Али током кампање је показо јасну опозициону опредељеност – казао је Јанковић за ТВ Н1.

Да су опозиционари у добрим односима за “Ало!” је потврдио и лидер ДС-а Драган Шутановац који је казао да је са Јанковићем изградио пријатељски однос. Детаље састанка, међутим, није желео да открива.

– Саша и ја смо изградили један отворен, могу рећи и пријатељски однос. Посебно ми је драго да су такав однос изградили и наши волонтери у кампањи, који се такође виђају. То је још један од показатеља да је наша подршка и свесрдна помоћ његовој председничкој кандидатури уродила плодом, јер чланове Демократске странке са активистима у кампањи поред вредности сада повезује и пријатељство. Са Сашом се виђам сходно обавезама, а разговарамо на различите теме које нису нужно у вези са политиком – истакао је Шутановац.