Прочитај ми чланак

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Звезда боља од Меге, Партизанова „стотка“

0

Kошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Мега Лекса 73:67, до је Партизан био убедљив против Спартака из Суботице 100:80 у мечевима 11. кола Суперлиге Србије.

Звезда боља од Меге

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Сремској Митровици Мега Лекс са 73:67 (17:18, 21:16, 20:19, 15:14), у 11. колу Супер лиге Србије.

Звезду је до победе предводио Стефан Јовић са 20 поена и осам асистенција, док је Лука Митровић додао 13. У екипи Мега Лекса најефикаснији је био Костја Мушиди са 16 поена, а по 12 су постигли Радослав Спасојевић и Јован Новак.

Црвено-белима је ово 10. победа у првенству Србије, па се тако налази на деоби првог места с Партизаном, док је Мега четврта са шест победа и пет пораза.

Мега је боље почела утакмицу, повела је са 11:5 предвођена Радославом Спасојевићем, али је Звезда преокренула серијом 10:0, да би домаћин у завршници тог дела игре ипак исконтролисао ситуацију и на паузу отишао у предности.

Звезда је предвођена Стефаном Јовићем успоставила контролу у другој четвртини, дошла до преокрета и постепено повећавала предност, која је у једном тренутку износила и седам поена – 33:26, али је Мега до полувремена успела да дође до заостатка од четири поена.

Оба тима су прво полувреме завршила са реализацијом шута за два поена мањим од 50 одсто, али је Звезда предност направила у офанзивним скоковима после којих је углавом долазила до лаких поена.

Мега је на почетку треће четвртине, као и на почетку утакмице, имала контролу, стигла је до преокрета предвођена Мушидијем, али су црвено-бели поново одговорили серијом, од 7:0, којом су дошли до вођства од 45:40.

Тим Дејана Милојевића је током треће четвртине успео да задржи прикључак, чак и у једном тренутку да поведе са три поена предности, али је Звезда у финишу тог периода и на почетку четврте деонице стигла до двоцифрене предности.

Црвено-бели су три минута пре краја водили са 12 разлике, да би Мега за минут и по успела да дође до заостатка од пет поена, али је екипа Дејана Радоњића ипак успела да одбије налет Меге и тако избегне други пораз у Супер лиги.

Партизан рутински против Спартака

Кошаркаши Партизана забележили су 10. победу у Супер лиги Србије, пошто су у Београду победили суботички Спартак са 100:80 (27:15, 26:19, 18:20, 18:24).

Партизан је водио све време утакмице, коју је почео серијом 7:0. Спартак је у једном тренутку пришао на три поена заостатка, али су црно-бели до краја четвртине стекли двоцифрену предност, 27:15.

Црно-бели су после тога лако одржавали предност, а победа ни у једном тренутку није долазила у питање.
Осим Стефана Пота, који је повређен већ две недеље, за Партизан данас није играо ни капитен Новица Величковић. Утакмица је одиграна пред званично 500 гледалаца у дворани „Александар Николић“.

Најефикаснији у победничком тиму био је Урош Луковић са 20 поена и шест скокова, док је Вања Маринковић завршио утакмицу са 16 поена. Михајло Андрић додао је 12 поена, а Стефан Бирчевић и Ђорђе Мајсторовић по 10. Добру партију пружио је и Никола Танасковић са девет поена и 15 скокова.

Спартаку је ово био 10. пораз и сада је сам на дну табеле. Најефикаснији у суботичкој екипи био је Ђорђе Тресач са 19 поена, док је Игор Кесар завршио утакмицу са 16 поена и седам скокова.