Прочитај ми чланак

ДВЕРИ НА СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ ПОРОДИЦА и Глобалном форуму политичких лидера

0

Делегација Српског покрета Двери на челу са председником, Бошком Обрадовићем, учествоваће на Светском конгресу породица и Глобалном форуму политичких лидера, који ће се одржати од 26-28. маја у Будимпешти у Мађарској.

Председник Двери, Бошко Обрадовић, говориће у петак, 26. маја на Глобалним форуму политичких лидера на тему о могућностима у спровођењу породичне политике у оквиру државне политике.

На Форуму говоре и политички лидери, представници парламената из чак тридесет земаља света, као и домаћини, представници Владе Мађарске. Поред председника Светског конгреса породица Брајана Брауна, на форуму говориће и председник Молдавије Игор Додон и државни секретар за породицу и омладину у Влади Виктора Орбана, Кетлин Новак.

Овај форум се одржава први пут и има за циљ стварање платформе за размену идеја и конкретних акција на највишем политичком нивоу – нивоу политичких лидера у циљу сповођења пропородичне политике кроз призму досадашњих успеха и неуспеха.

Председник Двери позван је да говори као представник једне нове и модерне генерације политичара, али и као лидер једине политичке организације у Србији, која је породицу ставила на прво место у свом политичком програму.

У петак 26. и у суботу 27. маја биће одржан и централни део Светског конгреса породица и виду пленарних и паралелних тематских сесија, где се очекује присуство око 2000 делегата.  Присутним делегатима из читавог света обратиће се оснивач Светског конгреса породица Алан Карлсон, већ споменути Брајан Браун, председник Светског конгреса породица и Кетлин Новак, држави секретар у Влади Мађарске, Лери Џејкобс, директор СКП-а, Алексеј Комов, представник СКП Русије, Усман Сарки, амбасадор Нигерије при УН, Дон Федер, директор Коалиције Светског конгреса породица, Леван Васазде из Демграфског савета Грузије, као и представници многих других земаља.

У раду конгреса учешће ће узети председник Двери, Бошко Обрадовић и др Немања Зарић, интернационални секретар Двери  представник Светског конгреса породица за Србију.

Учешћем на ова два значајна догађаја, Двери потврђују своју позицију да су на светском нивоу препознате као друштвено одговорна политичка организација која активно учествује у савременом светском тренду за реафирмацију  и заштиту породице и породичних вредности, као кључне тачке за будућност човечанства и владавину мира и разумевања међу народима и религијама широм света.

Информативна служба Српског покрета Двери