Прочитај ми чланак

„Чекамо и надамо се да ће Заев одржати реч у Унеско“

0

Крагујевац -- Нисам имао неки апетит, а све остало је било добро, рекао је премијер Вучић о синоћној вечери премијера западног Балкана с Федериком Могерини у Бриселу.

„Сви смо рекли да желимо нормалну сарадњу у региону“, пренео је Вучић новинарима, а упитан да коментарише претходне изјаве македонског премијера Зорана Заева, рекаоје да је јуче у Бриселу „све било коректно“, те да о томе није желео ни да говори, посебно што су сви учесници били врло одређени у томе да желе добру сарадњу у региону.

 

„То никада није доводило до тензија између две земље“, додао је поводом изјава Заева о њему лично, те оценио да нема право да на евентуалне личне увреде одговара личним увредама или на било који томе сличан начин:

„То од мене нисте никада чули – ја то просто не радим“.

Он је казао да су и оно што је јуче речено добри сигнали и да је потребно да у то верујемо.

„Ми смо пријатељски народи и земље и то ћемо остати“, рекао је премијер и поново истакао да то што је неко нешто рекао за њега не може да буде одлучујуће за односе две земље.

За нас је, додао је, важно то што је Заев рекао о гласању о питању евентуалног чланства Косова и Метохије у Унеску.

„То су важне промене, чекамо и желимо да верујемо у то. Ми смо пријатељски народи и пријатељске земље и тако ће остати“, рекао је Вучић.

Мандатар и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је у Бриселу да се извинио српском премијеру Александру Вучићу.