Прочитај ми чланак

СИРИЈА: Убијен „министар рата“ Исламске државе?

0

Сиријски државни медији објавили су да су у војној операцији код источног дела Алепа убијени "истакнути" екстремисти Исламске државе, међу којима и "министар рата".

„Министар рата“ Исламске државе идентификован је као Абу Мусаб ел Масри, пренела је агенција Ројтерс.

Фото: Јутјуб

 Незванични војни извори наводе да међу мртвима има и Саудијаца и Ирачана.
 
Сиријска војска је у среду убила војног команданта Исламске државе у Сирији током операција на северу земље, где су руске снаге повратиле неке области из руку џихадиста.
 
Уколико се ова вест потврди, то би представљало велики ударац против исламске државе уочи напада које Сиријске демократске снаге, потпомогнуте Савезом курдских и арапских бораца, планирају да покрену против терориста у њиховом упоришту граду Раки.
 
Сиријски војни извор рекао је Ројтерсу је командант Абу Мусаб Ал-Масри био „министар рата“ за Сирију.
 
Он је именован међу 13 високих (сениор) личности ИД који су убијени у сиријским војним операцијама источно од Алепа, укључујући и мушкарце идентификоване као саудијски и ирачки држављани.
 
Ал-Масри, за кога упућени кажу да је заузимао четврто место по хијерархији у овој терористичкој организацији, убијен је у војним операцијама пре десетак дана, али извор није рекао и где.
 
Претходни „министар рата“ Ебу Омара ал-Шишани, убијен је прошле године. Пентагон је саопштио да је вероватно погинуо у ваздушном нападу САД у Сирији. Милитантна група је потврдила његову смрт у јулу, али је рекла да је умро борећи се у ирачком граду Ширкат јужно од Мосула.